Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΏΝ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΉΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ


Με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Θωμά Νεστορα συναντήθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν  αστυνομικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο χειρισμός της πανδημίας στα σύνορα και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και συγκεκριμένα:

· η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα,

· η παράνομη εισαγωγή και διακίνηση όπλων,

· η προστασία του περιβάλλοντος από την παράνομη υλοτομία, αλιεία και συλλογή βοτάνων και αρωματικών φυτών, καθώς και

· άλλες μορφές μικροεγκληματικότητας, όπως οι διαρρήξεις οικιών και οι κλοπές οχημάτων σε περιοχές γύρω από τα σύνορα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών, η οποία αποτελεί τη βάση για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, που πιθανόν να ανακύπτουν κατά την εκτέλεση των αστυνομικών καθηκόντων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως ο ορισμός σημείων επαφής για την αμεσότερη ανταλλαγή πληροφοριών.

Οι συναντήσεις στελεχών των Αστυνομιών των δύο χωρών, θα συνεχιστούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, καθώς κρίνονται απαραίτητες για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών αμφότερων των χωρών.

Στη σύσκεψη, πέρα από τον κ. Γενικό, παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς ΖΗΚΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ και ο Τμηματάρχης Ασφάλειας και Αλλοδαπών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β΄ Γεώργιος ΝΤΑΝΗΣ.

Από πλευράς Αλβανικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας Συνόρων και Μετανάστευσης Κορυτσάς, Chief Commissioner Andon MARKO και ο Προϊστάμενος της Εγκληματολογικής Αστυνομίας Κορυτσάς, Chief Commissioner Ilir PRODA.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.