Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ’ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ


Το έργο ’ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ’, προυπλογισμού 52.080,00 , υπέγραψε ο  Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης  με τον ανάδοχο  Καρακώστας Χρ. Εμμανουήλ.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατεδάφισης μεμονομένων στοιχείων κτισμάτων από διάφορα υλικά κατασκευής, χειρωνακτικά ή μη χρήση μηχανημάτων, ικριωμάτων ή αναρτημένων δαπέδων εργασίας καθώς και κατεδάφιση ολόκληρων κτιρίων για την άρση της επικινδυνότητας κτισμάτων στα οποία δεν έχουν εφαρμοστεί από τους ιδιοκτήτες τα μέτρα άρσης επικινδυνότητας εντός των προβλεπόμενων χρόνων, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων, είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω αγνώστων ιδιοκτητών.
Ακόμη, προβλέπονται φορτοεκφορτώσεις και αποκομιδή των προϊόντων κατεδαφίσεων προκειμένου να μείνει καθαρός ο χώρος μετά την επέμβαση. Στη τελική φάση προβλέπεται η κατασκευή τυχόν αναληματικών τοίχων, επιχρισμάτων ή περιφράξεεων σε εναπομένοντα τμήματα ιδιοκτησιών, για προστασία του χώρου καθώς και αποκατάσταση της λειτουργικότητας των κοινόχρηστων χώρων.
Η επιμέτρηση θα γίνεται ανά κτίριο και θα αποστέλλεται μαζί με το ΚΑΕΚ του κτιρίου (αν υπάρχει) στην αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες καταλογισμού των χρημάτων στους ιδιοκτήτες , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί επικίνδυνων κατασκευών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.