ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ.Ο. ΑΝΕΛ Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας,  Υποδομών,  Ναυτιλίας και Τουρισμού με Θέμα: «Κατασκευή Ελληνικού μονοθέσιου αεροπλάνου στην Φλώρινα» κατέθεσε ο βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝΕΛ» και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Ολόκληρο το κειμενο της ερώτησης:
Έλληνας κατασκευαστής αεροπλάνου ( ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος ) έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα Ελληνικό αεροπλάνο, το οποίο παράγεται από  προηγμένο αλουμίνιο αεροναυπηγικής στην Φλώρινα, ενώ περιλαμβάνει ελληνικά ηλεκτρονικά συστήματα, που παράγονται στην Κρήτη, πρωτοποριακή έλικα, που κατασκευάζεται  στην Αθήνα κλπ. Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς,  όπου φιλοξενήθηκε ( ΑΡΤ, ΣΚΑΙ κλπ ), ότι είναι  έτοιμος να κάνει εξαγωγές στις ΗΠΑ και στην Αγγλία, από όπου έχει σημαντικές παραγγελίες, αλλά λόγω ελλείψεως χρημάτων, δεν μπορεί να τις αναλάβει, φοβούμενος, ότι δεν θα είναι συνεπής στις προθεσμίες παράδοσης με τις παραγωγικές δυνατότητες, τις οποίες τώρα διαθέτει.
Ως εκ τούτου, ερωτάσθε:
Άραγε, θα μπορούσε να βοηθηθεί ( μέσω ΕΣΠΑ ή άλλου προγράμματος επενδυτικής ενίσχυσης ) και με ποιο ποσό η στήριξη μιας ευρείας παραγωγής του ως άνω αναφερόμενου Ελληνικού πτητικού μέσου, το οποίο συγκαταλέγεται, ήδη, ανάμεσα στα πιο προηγμένα στον κόσμο;
Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝΕΛ»

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)