Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Α.Ε.Ε.: ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Πάνω από 3.500 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο τα τελευταία τρία χρόνια στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης, λόγω των δυσβάσταχτων φορολογικών μέτρων και ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν αλλά και της συνεχόμενης εξόδου των καταναλωτών προς τις αγορές των γειτονικών χωρών όπου το κόστος αγοράς προϊόντων είναι χαμηλότερο.

Ο κ. Σαπαλιδης ανέφερε επιπλέον πως τα προβλήματα αυτά αλλά και τα χρέη των επιχειρηματιών προς τον ασφαλιστικό φορέα του ΟΑΕΕ είναι η κύρια αιτία που οι επιχειρησεις στην Φλώρινα κλείνουν η μία μετά την άλλη ενώ ένα μεγάλο πρόβλημα των επιχειρηματιών είναι η μη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω χρεών των ασφαλισμένων στον οργανισμό προβλήματα που ανέφερε στον πρόεδρο του ΟΑΕΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Φλώρινα.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ κύριος Πετρόπουλος επεσήμανε τη σημαντικότητα του μέτρου ρύθμισης των οφειλών των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. που δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να έχουνε σημαντική μείωση των οφειλών τους. Όσον  αφορά στο θέμα της συνταξιοδότησης αυτών που έχουν οφειλές τόνισε ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει προχωρήσει το νομοσχέδιο για να συνταξιοδοτηθουν αποπληρώνοντας τις οφειλές τους μέσα σε 18 μήνες με δόσεις από τη σύνταξη στους. Επιπλέον ο κύριος Πετρόπουλος επισήμανε πως θα είναι υποστηρικτής και αρωγός στην προσπάθεια του ΕΒΕ για την ανάπτυξη επιχειρήσεων που θα ασχοληθούν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο τόπος όπως τα τοπικά προϊόντα και ο εναλλακτικός τουρισμός έτσι ώστε να είναι βιώσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.