Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο μέχρι χθες παντοδύναμος σουλτάνος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, που ενώ πριν τις εκλογές βρισκόταν κάθε μέρα στα κανάλια ουρλιάζοντας για την ενδυνάμωση της απόλυτης κυριαρχίας του, τόλμησε μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων να ξαναβγεί, αυτή τη φορά με μια απλή γραπτή δήλωση καλώντας όλες τις πλευρές να συμπεριφερθούν με σύνεση, έγραψε χαρακτηριστικά η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Cumhürriyet σε κύριο άρθρο της.Ο ίδιος άνθρωπος που οδήγησε την Τουρκία στο μεγάλο οικονομικό θαύμα της πρώτης δεκαετίας της παντοδυναμίας του, παρουσιάζεται τώρα ως ο μοιραίος άνθρωπος που θα την οδηγήσει στη διάλυσή της. Με την αλαζονεία του Σουλτάνου, τις προκλητικές γελοιότητες, όπως τα πολυτελή παλάτια, τα διαδοχικά οικονομικά σκάνδαλα του γιου του Μπιλάλ, τη δικαιοσύνη του «πνίγηκε» υπό τις οδηγίες του, το σκάνδαλο της υποστήριξης των εγκληματιών τζιχαντιστών από την ΜΙΤ, την προκλητική πολιτική απέναντι σε χώρες όπως η Αίγυπτος, την εμμονή να ανατρέψει τον Άσαντ στη Συρία –μια εμμονή που προκάλεσε την εχθρότητα του Ιράν και αντιπαλότητα με τη Ρωσία.
Αλλά η χειρότερη ήττα αφορά την έντονη εσωτερική πόλωση που προκάλεσε και πολλοί είναι εκείνοι που θα χαρούν ιδιαίτερα όταν τον δουν να εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή. Με τους Κεμαλιστές είναι γνωστές οι συνεχείς συγκρούσεις από την αρχή της παντοδυναμίας του με τις διαδοχικές φυλακίσεις Στρατηγών, συχνά χωρίς δίκη. Με τον κύκλο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο αρχικά εκμεταλλεύτηκε για να κυριαρχήσει, ενώ πρόσφατα η σύγκρουση πήρε τρομερές διαστάσεις προκαλώντας τις μαζικές αποστρατεύσεις αξιωματικών και των τριών όπλων και των δυνάμεων ασφαλείας. Με τους Κούρδους και παρά το γεγονός πως ξεκίνησε τη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος, η υποστήριξη των τζιχαντιστών εναντίον τους γκρέμισε τα όποια οφέλη. Τέλος, η μειονότητα των Αλεβιτών διατηρήθηκε και αυξήθηκε λόγω της επιμονής να τους επιβάλλουν τα δικά τους ισλαμικά πρότυπα. Καταλύτης σε όλα αυτά ήταν η διαφαινόμενη ύφεση στη χώρα.Με τη δημιουργία ενός στενού και ελεγχόμενου από την ΜΙΤ κύκλου Μέσων Ενημέρωσης και τον πλήρη έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων, σκέφθηκε πως θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος Σουλτάνος εμφανίζοντας προκλητικές επεκτατικές αξιώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.
Δυστυχώς για αυτόν, όλα αυτά δείχνουν πως τελειώνουν. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι το τέλος του Ερντογάν σηματοδοτεί την αρχή μιας μακράς διαδικασίας αποσταθεροποίησης με άγνωστα αποτελέσματα. Οι περισσότεροι στρατηγικοί αναλυτές προβλέπουν «θερμές» εξελίξεις στην Τουρκία και τη δημιουργία μια ακόμη ασταθούς ζώνης.Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προσπαθήσει να επιτεθεί σε μερικά ελληνικά νησιά, ή την Κύπρο και να δούμε έναν περιφερειακό πόλεμο με απώτερο στόχο να ενώσει ξανά την Τουρκία και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Το σίγουρο είναι ότι είμαστε μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σε εγρήγορση.

Πηγή:  presscord.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)