ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ 41ΧΡΟΝΟΣ

Για απάτη  σε βάρος δυο ημεδαπών, μιας 85χρονης και ενός 86χρονου, στον Αετό και στο Λέχοβο Φλώρινας, αντίστοιχα,αναζητειται ενας 41χρόνος ημεδαπος από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας. Ο 41 χρονος την 16-10-2014 κατάφερε να εξαπατήσει την 85χρονη και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ (150 €) πουλώντας της σεντόνια, ενώ ακολούθως την 17-10-2014 προσποιούμενος την πλανόδιο πωλητή μπήκε στο σπίτι του 86χρονου και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε το πορτοφόλι του που περιείχε το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400 €). Ο 41χρονος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα ηλικιωμένα άτομα:
Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του. Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
 Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ