ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΕ

Απόλυτη επικράτηση και πλειοψηφία του Δημάρχου Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», Γιώργου Πατούλη, κατά την ΙΕ' Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με μοναδικό θέμα, την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης, για τη νέα Δημοτική Περίοδο 2014 - 2019, με 251 ψήφους, 16 έδρες και ποσοστό 52%. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 487 ψηφισάντων, τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
- Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση (Γιώργος Πατούλης - Ν.Δ.): 251 ψήφοι και 16 έδρες (12 Δημάρχους και 4 Δημοτικούς Συμβούλους).
- Αυτοδιοικητικό Κίνημα (Απόστολος Κοιμήσης - ΠΑ.ΣΟ.Κ.): 124 ψήφοι και 8 έδρες (4 Δημάρχους και 4 Δημοτικούς Συμβούλους).
- Νέα Αυτοδιοίκηση (Γιώργος Ιωακειμίδης): 51 ψήφοι και 3 έδρες (2 Δημάρχους και 1 Δημοτικό Σύμβουλο).
- Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία (Δημήτρης Μπίρμπας - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): 47 ψήφοι και 3 έδρες (1 Δήμαρχο και 2 Δημοτικούς Συμβούλους).
- Λαϊκή Συσπείρωση (Ελπίδα Παντελάκη - Κ.Κ.Ε.): 11 ψήφοι και καμία έδρα.
- Λευκά: 3.
- Άκυρα: 0.
Στη συνέχεια και εντός δέκα ημερών θα γίνει η εκλογή Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής Κ.Ε.Δ.Ε. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ανάμεσα στα μέλη του, με μυστική ψηφοφορία, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Α' και Β' Αντιπροέδρους και τον Γενικό Γραμματέα. Στην ίδια συνεδρίαση και μετά την εκλογή του Προεδρείου, το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, ανάμεσα στα μέλη του, τα υπόλοιπα 7 μέλη της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα 4, είναι τα μέλη του Προεδρείου. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από αύριο, ενωμένοι προχωρούμε, και μαζί "αλλάζουμε σελίδα" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με πρόγραμμα, συνέπεια και μέσα από ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, θέσεων και διεκδικήσεων δημιουργούμε μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να την καταστήσουμε και πάλι πρωταγωνιστή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Με δυνατή φωνή, πέρα από κομματικές αγκυλώσεις και με ισότιμη μεταχείριση, δημιουργούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μας αξίζει.  Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους, που έδωσαν δυναμικό "παρών" στην ψηφοφορία και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο Κίνημα Ανατροπής».

Πηγή: epoli.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ