45 ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την Φλώρινα, τα βουνά της και τις λίμνες της επέλεξε πολυμελής ομάδα (45 ατόμων) του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Χαλκίδας η οποία επισκέφτηκε την περιοχή μας στις 1,2 και 3 Μαΐου. Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε πορεία 7 ωρών από το Χ.Κ Βίγλας Πισοδερίου στον Άγιο Γερμανό διασχίζοντας τις βουνοκορφές του Βαρνούντα και θαυμάζοντας την υπέροχη θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών. Η διαδρομή έγινε με τη συνοδεία μελών του ΣΕΟ Φλώρινας που είχαν την χαρά να ξεναγήσουν τους φίλους ορειβάτες από την Εύβοια στην όμορφη περιοχή μας. Την δεύτερη μέρα έγιναν πορείες δίπλα στην περιοχή των Πρεσπών και την τρίτη μέρα η ομάδα έκανε την διαδρομή Δροσοπηγή-Νυμφαίο από όπου και αναχώρησε για την επιστροφή με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Συνεχίζοντας τις ορειβατικές εκδηλώσεις, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στον Ακρίτα Φλώρινας η 2η συνάντηση Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Συλλόγων Ορειβασίας και Αναρρίχησης για το 2015. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον ΣΕΟ Φλώρινας και αναμένονται φίλοι ορειβάτες από περισσότερους από 10 συλλόγους. Η συνάντηση θα αρχίσει το Σάββατο στις 19:00 στον Ακρίτα και στη συνέχεια θα προσφερθεί η παραδοσιακή ορειβατική φασολάδα και θα ακολουθήσει ορειβατικό γλέντι. Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 7:30 θα προσφερθεί πρωινό τσάι βουνού και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία περίπου 5 ωρών από τον Ακρίτα (1050μ) στην κορυφή Ανθοβούνι (2117μ) και επιστροφή.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους τους φίλους ορειβάτες και για την καλύτερη προετοιμασία της καλό είναι να προηγηθεί ενημέρωση πρόθεσης συμμετοχής  επικοινωνώντας με τον ΣΕΟΦ (www.seof.gr).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)