Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης ανακοινώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε αυξημένη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ 10) στους σταθμούς μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας και κυρίως στο Σταθμό του οικισμού ΔΕΗ.Η αύξηση των συγκεντρώσεων εντείνεται από μεταφορά σκόνης (Β. Αφρική) και στις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή).
Μετά από επαφές με τη ΔΕΗ εντατικοποιήθηκε η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διακόπηκε για κάποιο χρονικό διάστημα η λειτουργία των εργολαβιών και εντάθηκε η διαβροχή στους χώρους των ορυχείων. Έγινε σαφές στη ΔΕΗ Α.Ε. ότι για όλο το επόμενο διάστημα θα γίνεται έλεγχος, από τις υπηρεσίες της ΠΕ Κοζάνης, της τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων των ΑΗΣ και των ορυχείων. Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται βελτίωση των μετεωρολογικών δεδομένων και εκτόνωση του φαινομένου.Οι υπηρεσίας της Περιφέρειας, το Κέντρο Περιβάλλοντος και η ΔΕΗ παρακολουθούν την εξέλιξη και θα προβούν στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων εφόσον απαιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.