ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ,ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ κ.κ.ΘΕΟΚΛΗΤΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΣΗ. ΙΕΡΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Σεβασμιότατε
Όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, με τιμές αρχηγού κράτους  και κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, πρόκειται να αφιχθεί εν Αθήναις (από τη Βενετία όπου φυλάσσεται από το 1003) το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία παραχωρεί σε Ορθόδοξη Εκκλησία ένα σχεδόν ολόκληρο Ιερό λείψανο.

Στην Περιφέρειά μας, που αποτελεί την ενεργειακή καρδιά της χώρας, η Αγία Βαρβάρα κατέχει εξέχουσα θέσει ως προστάτιδα των Λιγνιτωρύχων και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ την τιμούν ιδιαίτερα  μνημονεύοντας  τη χάρη της καθημερινά στους χώρους εργασίας.
Σεβασμιότατε
Με αφορμή την άφιξη και 14 ημερών παραμονή του Ιερού λειψάνου της Αγίας, θα παρακαλούσαμε για τις ενέργειές σας  προκειμένου να καταστεί εφικτή η άφιξή του στην περιοχή μας (και πιο συγκεκριμένα στην Πτολεμαΐδα) προκειμένου να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Γνωρίζοντας πολύ καλά την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είμαστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.
Στη δε περίπτωση που εξαιτίας του περιορισμένου χρονικού διαστήματος παραμονής του Σκηνώματος αλλά και άλλων παραγόντων (αποστάσεις κοκ), παρακαλούμε την Αγιότητά σας να μεριμνήσει για τη έλευση του Ιερού Λειψάνου σε όποια άλλη χρονική στιγμή αυτή κρίνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να καταστεί δυνατόν.

Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε.


         Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
                                                 
                                                                       
     Μόσχου Μόσχος                                                                    Μάστορας Αθανάσιος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)