Ε.Κ.Θ.:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΙΣ 9ης ΜΑΙΟΥ 1936

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους ηρωικούς νεκρούς που έπεσαν από τις σφαίρες της χωροφυλακής του Ντάκου στις 9 Μάη 1936 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στις 12:00 στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του Ε.Κ.Θ.) από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο μήνυμά της η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ., με αφορμή στη συμπλήρωση 79 ετών αναφέρει: "Τιμούμε τους αγώνες των δικών μας νεκρών, των ανθρώπων της εργατικής τάξης που πάλεψαν για τη βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου στη κοινωνία".

"Η φετινή 9η Μάη μας βρίσκει όλους τους εργαζόμενους να παλεύουμε για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και για την αποτροπή καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Καλούμαστε να δώσουμε όλοι μαζί, μάχες στο όνομα της ιστορίας μας αλλά και στο πρόσωπο των παιδιών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα, θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επανάκτηση των ασφαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων" σημειώνει μεταξύ άλλων. Και καταλήγει: "Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Και εάν είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε θα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι! Δίνουμε υπόσχεση στους 12 νεκρούς και τους 300 τραυματίες του Μάη του '36 και τους χιλιάδες εργάτες που έδωσαν πραγματική μάχη για τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα τους".
Σημειώνεται πως μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τα Σωματεία της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στον ίδιο χώρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)