ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Σας προσκαλούμε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στο πρόσφατο παρελθόν, με τη βοήθεια των φωτογραφιών που υπάρχουν στην έκθεση «Διαδρομές στην Ιστορία».Οι ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.

Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες μεμονωμένων επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.
Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα παρουσιαστούν τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας από το Μακεδονικό Αγώνα μέχρι την Κατοχή. Μετά θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε το υπέροχο αλπικό τοπίο ενώ παράλληλα θα συζητήσουμε για το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Η περιήγηση στο παρελθόν θα κλείσει με τη ξενάγηση στην έκθεση ιστορικής φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση».
Μετά μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.
Να σημειώσουμε ότι αυτή την εποχή η φύση στα 1450 μέτρα του Πάρκου προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα καθώς τα ψηλά δένδρα συνδυάζονται με λιβάδια γεμάτα αγριολούλουδα σε μια φανταστική ποικιλία χρωμάτων.
Χρήσιμες πληροφορίες
• Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκυμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία

• Η ξενάγηση γίνεται από τον επιστημονικό συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο

 • Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 55 χλμ και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα. Καλύτερα να έρθετε μέσω Νεστορίου-Πεύκου (όχι μέσω Κοτύλης).
• Τα τελευταία 4 χιλιόμετρα χωματόδρομου που οδηγούν στο Πάρκο είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί οποιοδήποτε αυτοκίνητο να έρθει.
• Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να πάρετε στα τηλέφωνα 24670 62136 (αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι σχετικά με τις ξεναγήσεις) ή στο 24670 21853 (για ερωτήσεις σχετικά με το εστιατόριο ή το ξενώνα).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)