ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Το Σάββατο, 30 Μαΐου 2015, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, επισκέφθηκε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κκ. Βαρθολομαίο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στο Φανάρι.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη και έγινε στο πλαίσιο ιδιωτικού ταξιδιού, μετά από προσωπική παράκληση της κ. Μούσιου, που έγινε αποδεκτή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Γραφείο του Παναγιότατου, όπου προσήλθε η κ. Μούσιου συνοδευόμενη από τρεις οικογενειακούς φίλους, και εξελίχτηκε μέσα σε ένα κλίμα εξαιρετικής ευγένειας και εγκαρδιότητας.
 Η κ. Μούσιου εξέφρασε, καταρχήν, τον θαυμασμό και τη βαθιά εκτίμησή της για το έργο και την διεθνούς ακτινοβολίας προσωπικότητά του Οικουμενικού Πατριάρχη, και εξήρε τη σπουδαία συμβολή του στον Διορθόδοξο και Διαχριστιανικό διάλογο, αλλά και στην Διαθρησκειακή καταλλαγή και επικοινωνία, καθώς και τις πρωτοβουλίες του για το περιβάλλον και τις οικολογικές του ευαισθησίες. Επίσης, του διεμήνυσε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου, και όλων των Δημοτικών Συμβούλων της Φλώρινας.
Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην προ δεκαετίας φιλοξενία του στην πόλη της Φλώρινας και εξέφρασε την εκτίμησή του για τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, κ. Θεόκλητο, αλλά και την ικανοποίησή του για την εκλογή του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνου.

Επισήμανε τον σπουδαίο παγκόσμιο ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το πνευματικό του έργο και την αναγκαιότητα να υποστηριχτεί από όλους τους Ορθοδόξους. Επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα του Δήμου της Φλώρινας και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων και  τους πατρικούς χαιρετισμούς της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη, κκ. Βαρθολομαίου, τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, κ. Θεόκλητο, προς τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους δημότες του Δήμου Φλώρινας, υπογραμμίζοντας ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο περιμένει πάντα ανοιχτό να τους υποδεχτεί με εγκαρδιότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ