Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ" ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ(VIDEO)

Την ανακοίνωση της ένταξης του έργου του αρδευτικού Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, ως ώριμου, στο επόμενο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Σγουρίδης, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η ένταξη του αρδευτικού είναι μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική και έρχεται σε συνέχεια επαφών του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με την αρωγή των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών. Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την παραχώρηση στο Κέντρο Περιβάλλοντος του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται, μετά από τις ενέργειες που έγιναν και τις συναντήσεις που προηγήθηκαν στην Αθήνα από τον Περιφερειάρχη και την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα περιβάλλοντος Μαρία Καρυπίδου.
Επίσης, ο Π. Σγουρίδης ανακοίνωσε τη μακροχρόνια παραχώρηση κτιρίων ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λευκόβρυση για τη στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου και για τη στέγαση κέντρου υγείας αστικού τύπου.

“Είμαστε αισιόδοξοι για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και η ένταξη του έργου της άρδευσης της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου είναι μια απόδειξη για την προσέγγιση που έχει η κυβέρνηση γι’ αυτά τα θέματα. Υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά και ζητούμενο είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για προστιθέμενη αξία στον αγροτικό χώρο που θα κάνουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρωτοπόρα στον αγροτικό τομέα με δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες που θα καλύψουν το διατροφικό έλλειμμα, αλλά και πολιτικές εξωστρέφειας των προϊόντων” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.
“Χαίρομαι που βρίσκομαι στη φιλόξενη περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, σε μια επίσκεψη εργασίας, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων μέσα από τα μάτια των υπαλλήλων των διευθύνσεων αγροτικής ανάπτυξης, ώστε να έχουμε ίδια αντίληψη των ζητημάτων” τόνισε ο υφυπουργός Π. Σγουρίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως αντικείμενο των συναντήσεων ήταν θέματα αγροτικής ανάπτυξης, ΕΣΠΑ, προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, αναδασμών και αρδεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.