ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και Πέριξ εν Φλωρίνη "Η ΕΛΠΙΣ" σε έκτακτη συνεδρίαση του την Τετάρτη 15.7.2020, αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ» καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας και το διάταγμα του Προέδρου Ερντογάν να μετατρέψει τον ναό της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος.
Η Αγία Σοφία αποτελεί ένα περίλαμπρο μνημείο πολιτισμού και πνεύματος.
Ένα κόσμημα της χριστιανικής αρχιτεκτονικής. Αποτελεί την ψυχή των απανταχού Χριστιανών, που δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρο της μωαμεθανικής λατρείας.
Η απαράδεκτη αυτή πράξη που επιδιώκει να μετατρέψει σε τζαμί τον κορυφαίο Ναό της Ορθοδοξίας, έναν Ναό αυτής της πολιτιστικής εμβέλειας και πνευματικής αξίας, δεν εξυπηρετεί πάρα μόνο τον μεγαλοϊδεατισμό του καθεστώτος της γειτονικής χώρας.
Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, την UNESCO και τα Ηνωμένα Έθνη να εξαντλήσουν κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για την προστασία του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, ως πολιτιστικού μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Το Δ.Σ.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)