Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 6, 7 και 8 Ιουλίου 2020, το σεμινάριο κατάρτισης/εκπαίδευσης του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε θέματα αναβάθμισης των υπηρεσιών επικοινωνίας και προβολής του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 12 άτομα, προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης αλλά και επαγγελματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της ξενάγησης.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων προβολής και διάδοσης του έργου I-TOUR του προγράμματος INTERREG – IPA CBC CCI 2014 TC 16 I5CB 009 μεταξύ της Ελλάδος και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη και η προώθηση του διασυνοριακού τουρισμού.
Η κατάρτιση ήταν διαρθρωμένη σε βιωματικά εργαστήρια, με κύριο άξονα την ερμηνεία περιβάλλοντος και στόχο την αύξηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς των περιβαλλοντικών πληροφοριών σε επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και της ευρύτερης περιοχής.
Βασική εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κ. Βάλια Στεργιώτη, οικονομολόγος- συντονίστρια της ομάδας εκπαίδευσης του Interpret Europe, ειδική στον τομέα ερμηνείας περιβάλλοντος. Με αφετηρία τον παραδοσιακό οικισμό Αγίου Γερμανού οι συμμετέχοντες εφάρμοσαν τεχνικές ερμηνείας, αντάλλαξαν πληροφορίες και εντυπώσεις, κατανόησαν την αφήγηση μέσα από δεδομένα, κατέγραψαν στοιχεία φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, αφουγκράστηκαν την Προστατευόμενη Περιοχή μέσα από ήχους και εικόνες. Η κατάρτιση υλοποιήθηκε σε διάφορες θέσεις του Εθνικού Πάρκου καθώς η έκταση, ο ιδιαίτερος οικολογικά χαρακτήρας και η πολυπλοκότητα της περιοχής εξυπηρετούν με μοναδικό τρόπο δράσεις με εκπαιδευτικό ή επιστημονικό χαρακτήρα.
Η επιμόρφωση ολοκληρώθηκε, παρουσία του κ. Παράσχου Παναγιώτη, Προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, με την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών των συμμετεχόντων σε ζητήματα ανάδειξης και αξιοποίησης περιβαλλοντικά φιλικών, καινοτόμων τουριστικών δράσεων και γενικότερα σε θέματα αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει ο ιδιαίτερος διασυνοριακός χαρακτήρας της σημαντικής προστατευόμενης περιοχής των Πρεσπών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.