Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΣΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΔΕΗ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη με  Θέμα: Δημιουργία νέου υποσταθμού Δ.Ε.Η στην Καστοριά κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας. 
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Εδώ και χρόνια ο υποσταθμός της ΔΕΗ στην Καστοριά είναι κορεσμένος. Πολλοί επενδυτές αποθαρρύνονται να προχωρήσουν στην κατασκευή φωτοβολταϊκών. Η οικονομική κρίση που διογκώθηκε εξαιτίας της υγειονομικής, στρέφει περισσότερους επιχειρηματίες στην αναζήτηση αξιοπρεπούς διεξόδου. Ο Νομός Καστοριάς είναι παραμεθόριος αλλά τα οικονομικά οφέλη, που θα απολαύσουν οι γειτονικοί μας Νομοί από το ταμείο της δίκαιης μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή, είναι αβέβαια. Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση ως πολιτεία να ανοίξουμε τον δρόμο επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την προσθήκη ενέργειας στο εθνικό δίκτυο από ανανεώσιμες πηγές (Α.Π.Ε) με την διασφάλιση εισοδήματος σε αρκετούς μικρούς και μικρομεσαίους επενδυτές.
Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Αναγνωρίζετε την αναγκαιότητα δημιουργίας νέου υποσταθμού στην Καστοριά;
2. Προτίθεσθε να δώσετε εντολή στον ΑΔΜΗΕ και την ΔΕΔΔΗΕ για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής υποσταθμού 150 KW;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ζήσης Τζηκαλάγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.