ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΡΔΑΚΑ ΓΙΑ ΑΝΦΛΩ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα – Συνεργασία»
ΜΠΑΡΔΑΚΑ Π. Χρήστου
ΠΡΟΣ
Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων
(μέσω του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας)
- Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
οι Αναπτυξιακές Εταιρείες εμφανίστηκαν στο τέλος της δεκαετίας του ’80, ιδρύθηκαν με πρωτοβουλία των τοπικών φορέων με τη μορφή των Δημοσυνεταιριστικών Ανώνυμων Εταιριών (άρθρο 272 όπως κωδικοποιήθηκε στο ΠΔ 323/89), λειτουργούν σύμφωνα με το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα (Π.Δ.410/95) και τον Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Π.Δ.30/96) και δημιουργήθηκαν σαν αποτέλεσμα τη δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑΑ). Στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται και η ίδρυση της Αναπτυξιακής Φλώρινας (ΑΝΦΛΩ) Α.Ε. το 1995.
Ο Ν. 4674/2020 (ΦΕΚ 53/Α/11-3-2020) επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Αναπτυξιακών Εταιρειών των ΟΤΑ και ειδικότερα με το άρθρο 2 θεσμοθετούνται οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως ανώνυμες εταιρίες ειδικού σκοπού.
Δεδομένου ότι κύριος μέτοχος της Αναπτυξιακής Φλώρινας (ΑΝΦΛΩ) Α.Ε. είναι ο Δήμος Φλώρινας,

ΕΡΩΤΑΣΤΕ
α) αν έχετε εξετάσει την προοπτική του μετασχηματισμού της ΑΝΦΛΩ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό σύμφωνα με τονΝ. 4674/2020(διευκρινιστική εγκύκλιος 3760/16-6-2020 του ΥΠΕΣ) και αν προτίθεστε να κινήσετε τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να μπορέσει να συμβάλει περαιτέρω στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και τη διαχείριση σειράς αναπτυξιακών προγραμμάτων αλλά και να διαδραματίσεισημαίνοντα ρόλο στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Με εκτίμηση,

ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Π. Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φλώρινας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)