ΔΕ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΈΡΜΑΝΣΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΌ ΑΈΡΙΟ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την τηλεθέρμανση Φλώρινας με φυσικό αέριο, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους φορείς της περιοχής, καθώς το έργο αυτό είναι ανεξάρτητο από τον αγωγό του φυσικού αερίου για την Δυτική Μακεδονία. 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται,  οι διαδικασίες για τη συγχρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην  πόλη της Φλώρινας για τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης στην περιοχή.


Το έργο της Τηλεθέρμανσης συμφωνα και με τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας είχε φτάσει μέχρι τα όρια της εισόδου της πόλης, όμως δυστυχώς, λόγω των ανακοινώσεων για το κλείσιμο του ΑΗΣ Μελίτης το 2023, το έργο απενταχθηκε και σταμάτησε, με μελλοντική προοπτική τη λειτουργία της με φυσικό αέριο. 

Όπως ανέφερε ο κ.Γιαννακης στόχος του Δήμου  η ολοκλήρωση και  της Τηλεθέρμανσης Μελίτης καθώς και η επέκταση του φυσικού αερίου στην βιομηχανική ζώνη της Φλώρινας για την προσέλκυση επενδυτών στην περιοχή σε συνάρτηση με την κατασκευή και του κάθετου άξονα και την επαναλειτουργια της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την Φλώρινα και τη χώρα με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες και την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)