ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΎΞΕΙΝΟ ΛΈΣΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ


Καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τη δημιουργία του επετειακού λογότυπου της Λέσχης, προκηρύσσει η Εύξεινος Λεσχη Φλώρινας με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 (1951-2021) χρόνων από την ίδρυσή της.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, τόσο η δυναμική προσαρμογή της στη νέα εποχή, αλλά και η ουσιαστική αξιοποίηση του σημαντικού πολιτισμικού κεφαλαίου των φοιτητών/ριών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τ.Ε.Ε.Τ.) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύει στη Φλώρινα.

Η πρωτοτυπία, η έμπνευση και ο συμβολισμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να αποτυπώνονται στο συγκεκριμένο λογότυπο, που θα αποτελέσει το έμβλημα του συλλόγου για το έτος εορτασμού και, την ίδια στιγμή, μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή και ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας των νέων ανθρώπων. Το νέο λογότυπο θα χρησιμοποιείται σε όλες τις δραστηριότητες της Λέσχης (προβολής, επικοινωνίας, ενημέρωσης, εκδηλώσεις, κλπ.) και σε ποικίλες εφαρμογές (επιστολές, ενημερωτικά έντυπα, υλικό προβολής, πινακίδες, σημαία, σφραγίδες, ιστότοπο, κ.ά.).

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν φοιτητές/ριες και απόφοιτοι του Τ.Ε.Ε.Τ., του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και φοιτητές/ριες και απόφοιτοι αντίστοιχων σχολών με καταγωγή από την περιοχή της Φλώρινας, ατομικά ή σε ομάδες. Το λογότυπο θα πρέπει να χαρακτηρίζει τον επετειακό χαρακτήρα του έργου (70 χρόνια), τους στόχους, τον ρόλο και την αποστολή της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, θα αξιολογηθούν από πενταμελή Κριτική Επιτροπή που θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Φ. και θα αποτελείται από δύο μέλη του Δ.Σ., δύο εικαστικούς και έναν γραφίστα διδάσκοντες στο Τ.Ε.Ε.Τ. Η Επιτροπή θα επιλέξει τις πέντε καλύτερες κατά την κρίση της δημιουργίες, θα δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα στον ιστότοπο της Ε.Λ.Φ. και θα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη ενός έργου, που θα είναι το επετειακό λογότυπο της Ε.Λ.Φ. Μετά την ανάδειξη αυτή, θα αναρτηθούν όλα τα έργα στον ιστότοπο της Ε.Λ.Φ. σε ψηφιακή εικαστική έκθεση.

Διάρκεια διαγωνισμού από Δευτέρα 22/03/2021 έως 22/04/2021. Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες 2385028328 και ώρες 10.00 π.μ. – 13.15 μ.μ.

E-mail: elflorinas@gmail.com.



Με Τιμή

Tο Δ.Σ. Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)