Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΈΔΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΏΝ ΣΥΛΛΌΓΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ


Την δυσαρέσκεια τους για το πρόγραμμα της «Ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία με κωδικό Ο.Π.Σ 4592», συνολικής δημόσιας δαπάνης 39.976.875,03, που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εξέφρασαν οι δύο πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Φλώρινας και Αμυνταίου κ.κ. Ταλίδη Θωμά και Νάντση Δημήτρη , κατά τη διάρκεια συνάντησης τους με τον βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη.

Παράλληλα ενημέρωσαν τον κ. Αντωνιάδη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Φλώρινας και του Αμυνταίου λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης και της γενικότερης δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Ζήτησαν τέλος την ένταξη και επιπλέον ενίσχυση, από μελλοντικά προγράμματα, των αυτοαπασχολούμενων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία.

Ο κ. Αντωνιαδης από την πλευρά του τόνισε ότι "υπήρχαν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για τους δικαιούχους και για αυτό υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα. Ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόστηκε και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας".

Ακόμα ο υπογράμμισε ότι "η Κυβέρνηση παρά το διεθνές δυσμενές οικονομικό κλίμα, στήριξε τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο με διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα ( π.χ αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, επιστρεπτέα προκαταβολή, επιδότηση επιχειρηματικών δανείων κ.α ),αμβλύνοντας έτσι τις οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία".

Τέλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον κ. Σταϊκούρα τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει μαζί του στο προσεχές διάστημα, ενώ ενημέρωσε τους προέδρους για τις συντονισμένες επαφές των κυβερνητικών βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας και των αυτοδιοικητικών παραγόντων με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να αναζητηθούν επιπλέον χρηματοδοτικά προγράμματα για την στήριξη της περιοχής που δοκιμάζεται .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

 


Π. Μελά 43, ΤΚ 53100, Φλώρινα. Τηλ: 23850 44683, φαξ: 23850 25491

Μητροπόλεως 1 & Φιλελλήνων, 10557 Αθήνα τηλ: 2103709405-6,

email: antoniadis118@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.