Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών προς τους εκπροσώπους των κλάδων της εστίασης, των γυμναστηρίων και των εμπόρων της Δυτικής Μακεδονίας, στους οποίους ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει ούτε ευρώ… Να απευθυνθείτε στον Άδωνι για τα 45 εκατομμύρια!”, κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Καλλιόπη Βέττα και Θεοπίστη Πέρκα και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης .

.Όπως αναφέρουν "Εδώ και έναν χρόνο οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας έχουν πληγεί βάναυσα από τα αλλεπάλληλα κλεισίματα της αγοράς με κυβερνητική εντολή. Επίσης το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε για την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19 στη Δυτική Μακεδονία» άφησε εκτός στήριξης 9 στις 10 επιχειρήσεις".

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Προτίθεται να προβεί στην υλοποίηση νέου προγράμματος για την στήριξη των επιχειρήσεων των κλάδων της εστίασης, των γυμναστηρίων και των εμπόρων ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που έχουν υποστεί;


2. Σκοπεύει να διεκδικήσει από το Υπουργείο Οικονομικών το ποσό που αφορά στο σκέλος της εθνικής χρηματοδότησης για νέο πρόγραμμα ενίσχυσης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;


3. Με ποιον τρόπο θα ενισχύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογενειακές επιχειρήσεις της περιοχής που πλήττονται βάναυσα από τις συνέπειες των συνεχιζόμενων lockdown;Οι υποσχέσεις της Περιφέρειας για νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη Δυτική Μακεδονία, διαψεύδονται από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία για ακόμα μια φορά αδιαφορεί για τις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την υγειονομική κρίση.

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα

Βουλευτής Φλώρινας, Θ. Πέρκα

Βουλευτής Μεσσηνίας & Τομεάρχης Ανάπτυξης, Α. ΧαρίτσηςΔιαβάστε εδώ το σύνολο της ερώτησης:

https://bit.ly/2P0SOHl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.