Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΊΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΎΝΤΑΙΟ


Οι αποκαλυφθείσες εκτάσεις της λίμνης Βεγορίτιδας, ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης μεταξύ του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη , με εκπροσώπους στα γραφεία του ΑΣΕΠΑ, στο Αμύνταιο.

Ακόμα συζητήθηκαν αγροτικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που αφορούν τους καλλιεργητές της περιοχής. Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και οι πρόεδροι ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Αντωνιάδη για να υπάρξει μείωση του ενοικίου τόσο για τις μονοετείς όσο και για τις πολυετείς καλλιέργειες. Ακόμα ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις από τον παγετό και τις θεομηνίες, ειδικά αυτήν την εποχή που λόγω του τελευταίου παγετού εκτιμάται ότι οι ζημιές θα είναι τεράστιες.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνιάδης δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης στο προσεχές διάστημα με τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων , προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μείωσης της τιμής των ενοικίων για τις αποκαλυφθείσες εκτάσεις.

Παράλληλα ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και αναμένει να υπάρξει πλήρη εκτίμηση και εικόνα της καταστροφής από τον τελευταίο παγετό έτσι ώστε να αποδοθούν έγκαιρα οι σχετικές αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΑ κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, η πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού περιοχής Αμυνταίου κ. Διαμάντω Κρητικού , ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Παντελεήμονα κ. Βασίλης Νοϊτσης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανιακίου κ. Γιώργος Τσιβελεΐδης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαραγγίου κ. Αντώνης Κουντουρατζής. Ακόμα συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα κ. Πηλείδης Γιάννης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βεγόρας κ. Λάζαρος Αθανασιάδης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.