Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΚΈΝΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΊΗΣΗ


Στην ανάγκη διαμόρφωσης μία θέσεως η οποία θα είναι η «επίσημη θέση» των Ε.Κ, θα είναι ενιαία και θα υποστηρίζεται σε κάθε δημόσια δράση ή διεκδίκηση, συμφώνησαν τα Εργατικά Κέντρα Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο σύσκεψης με τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. 

Σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν  "η απολιγνιτοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και το σίγουρο είναι ότι θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Η απολιγνιτοποίηση είναι ένα γεγονός που θα σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας, που θα έχει επιπτώσεις στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, που θα κλονίσει επικίνδυνα την ευστάθεια του συστήματος.

Σε ότι έχει να κάνει με τις δράσεις που θα αναπτυχθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της χρονικής παράτασης, συμφωνήθηκε αυτές να καθοριστούν και να διαμορφωθούν σε δεύτερο χρόνο και αφού πρώτα κατατεθούν στα Εργατικά Κέντρα οι προτάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Στην παρούσα φάση μπαίνει σε προτεραιότητα ο άξονας της χρονικής παράτασης που είναι σημαντικό έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτό που έχει ονομαστεί «Δίκαιη και ομαλή μετάβαση», που είναι σημαντικότατο ώστε να καταστεί εφικτή η αντικατάσταση των απολεσθέντων θέσεων εργασίας.

Περαιτέρω, προκειμένου να υπάρξει μία ομαλή εξέλιξη στην συνολική διεκδίκηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι όροι της απολιγνιτοποίησης και τα Εργατικά Κέντρα σταθμίζοντας τις δυνάμεις τους να παρατάξουν τα «όπλα» τους έτσι ώστε η διεκδίκηση να είναι αποτελεσματική και προς όφελος της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.

Τα Εργατικά Κέντρα με διαχρονική και ουσιαστική παρέμβαση στις εξελίξεις , θα βρίσκονται, παρά την ιδιαιτερότητα και την δυσκολία που δημιουργεί η πανδημία, πάντα στην πρώτη γραμμή έτσι ώστε μέσα από μία συντονισμένα αγωνιστική διεκδίκηση προς την κυβέρνηση να επιτευχθεί το καλύτερο για την περιοχή, για το παρόν και το μέλλον της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.