Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΠΊΣΤΕΥΣΗ ERASMUS ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ


Διαπίστευση Erasmus, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Πρόγραμμα Erasmus+, απονεμήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, η οποία  εξασφαλίζει στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του Νέου Προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Η Διαπίστευση καλύπτει την περίοδο από 1 Μαρτίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2027 και απονεμήθηκε μετά από αξιολόγηση της αίτησης της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας με κωδ. αρ. 2020-1-EL01-KA120-SCH-094714, που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για Διαπίστευση-EAC/A02/2020 στους τομείς της σχολικής εκπαίδευσης, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.Η διαπίστευση Erasmus+, αποτελεί εργαλείο για τα Ιδρύματα – Οργανισμούς εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και σχολικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασία και επιβεβαιώνει ότι οι κάτοχοί της έχουν εκπονήσει Σχέδιο υλοποίησης ποιοτικών δραστηριοτήτων κινητικότητας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του Ιδρύματός – Οργανισμού τους.

Με βάση το Σχέδιο Κινητικότητας που υποβλήθηκε και τους Στόχους Στρατηγικής Ανάπτυξής της, η ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας θα καταθέσει αίτηση για υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 ως συντονιστής κοινοπραξίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.