Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Έναν σύντομο απολογισμό των υπηρεσιών και δράσεών του, παρουσίασε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών (3) ετών λειτουργίας του.

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί κοινωνική δομή του Δήμου Φλώρινας που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2018. Σκοπός του είναι η υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως και την προώθηση στην απασχόληση.

Βασικές αρμοδιότητές του είναι η ενημέρωση και η διασύνδεση των κατοίκων της περιοχής με όλα τα προγράμματα και τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, καθώς και η παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και εργασιακής συμβουλευτικής σε παιδιά, οικογένειες, ενήλικες και ηλικιωμένους.

Στη διάρκεια των τριών ετών λειτουργίας του, στο Κέντρο Κοινότητας εγγράφηκαν 1220 ωφελούμενοι, εκ των οποίων οι 589 (48,28%) άνδρες και οι 631 (51,72%) γυναίκες. Στο σύνολο των ωφελούμενων περιλαμβάνονται άνεργοι, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία, μετανάστες, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άστεγοι, Ρομά, παιδιά αλλά και εργαζόμενοι.

Κατά τη διάρκεια των τριών (3) ετών, οι επισκέψεις στο Κέντρο Κοινότητας ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες (5.000), ενώ ο αριθμός των αιτημάτων αφορούσε ενδεικτικά σε:
Αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης)
Αιτήσεις για το Επίδομα Στέγασης
Αιτήσεις για Προνοιακές Αναπηρικές παροχές
Αιτήσεις για το επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
Αιτήσεις για το επίδομα γέννησης
Παραπομπές σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες
Συνεδρίες ψυχοκοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης
Εργασιακή συμβουλευτική

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας ευχαριστούν όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, δομές και υπηρεσίες του Δήμου Φλώρινας για την αγαστή συνεργασία στα πλαίσια της δικτύωσης και των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς όφελος των πολιτών.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας στεγάζεται στην οδό Δημοτικής Αγοράς 70 και λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2385045969 & 2385045891 και στο e-mail: kk1@cityoflorina.gr.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Φλώρινας:
Μαρία Μίσιου – Κοινωνική Λειτουργός
Ραχήλ Ρίζου – Ψυχολόγος
Ειρήνη Ράπου – Διαμεσολαβήτρια Παραρτήματος ΡομάΤο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Φλώρινας συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.