Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΥΧΑΝΣΗΣ ΕΠΙΧΕΟΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ


Άνοιξαν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο σύγχρονο πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών των κατοίκων της Π.Ε. Φλώρινας, της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα στάδια υποστήριξης για την ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας, τη συνάντηση με επενδυτές και τη συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό με τρία έπαθλα από 4.000-10.000 ευρώ. Οι αιτήσεις άνοιξαν την Τρίτη 30 Μαρτίου και θα κλείνουν διαδοχικά ανά περιοχή από τις 4 έως τις 8 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες είτε βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της ιδέας, είτε έχουν προχωρήσει, θα βιώσουν μια συναρπαστική εμπειρία που αποτελείται από δύο κύκλους εκπαίδευσης όπου έμπειροι εισηγητές θα τους καθοδηγήσουν στην ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου με σύγχρονα εργαλεία για την ανάπτυξη προϊόντων που είναι ελκυστικά στην πραγματική αγορά και πληρούν τις προϋποθέσεις επενδυτικής ετοιμότητας. Επίσης θα μυηθούν στα μυστικά της αποτελεσματικής παρουσίασης μιας επιχειρηματικής ιδέας σε επενδυτές (Pitch), ώστε να διεκδικήσουν χρηματοδότηση, παρουσιάζοντάς το επιχειρηματικό τους σχέδιο σε χρηματοδότες από το διεθνές οικοσύστημα επιχειρηματικών κεφαλαίων (Venture Capitals).

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα είναι σε θέση να υποβάλλουν αίτηση και στο διαγωνιστικό σκέλος του έξυπνου επιταχυντή iCBA, το ΝEXT STAGE Challenge 2021για ένα από τρία έπαθλα αξίας από 4.000 έως 10.000 ευρώ, ώστε να δώσουν πρακτική ώθηση στην ιδέα τους. Κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας θα λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση με προοπτική να αποκτήσουν δυνατότητα παρουσίασης του επιχειρηματικού τους μοντέλου σε επενδυτές και να διεκδικήσουν ένα από τα έπαθλα ή/και πιθανή χρηματοδότηση.

Η δράση συντονίζεται από φορείς με πολυετή ανάμιξη και διεθνή εμπειρία, στην έρευνα και υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα το έργο συντονίζουν η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το ερευνητικό κέντρο SEERC του CITY College, το Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης», το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Πληροφοριών (UIST) «Απόστολος Παύλος», το NCDIEL (Εθνικό Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Μάθησης) και το YES Foundation.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Φλώρινας ή Κιλκίς.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ: https://icba-project.eu/join-training/?lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.