Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ΑΓΡΟΤΙΚΉΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα "Πρόβλημα με την είσοδο των εργατών στο πρωτογενή τομέα από όμορες τρίτες χώρες" απέστειλαν εκπρόσωποι Συνεταιριστικών και Αγροτικών Συλλογικών Φορέων Π.Ε Καστοριάς & Π.Ε Φλώρινας. 

Στην επιστολή τους αναφέρουν την αναγκαιότητα επιλυσης του προβλήματος με την είσοδο των εργατών στο πρωτογενή τομέα από όμορες τρίτες χώρες.

Επισημαινουν ακόμα πως "Παρόλο που είναι ξεκάθαρο το νομοθετικό πλαίσιο για την είσοδο των εργατών στον πρωτογενή τομέα και καλύπτει τα θέματα υγειονομικής ασφάλειας η είσοδος αυτών στην περιοχή μας είναι ουσιαστικά αδύνατη λόγω της μη λειτουργίας του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής που υπάρχει στην περιοχή μας.

Η όδευση των εργατών προς τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς ο οποίος λειτουργεί, είναι αδύνατη και λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που υπάρχει από την περιοχή μας αλλά και εξαιτίας του μεγάλου χρόνου αναμονής που υπάρχει εκεί λόγω φόρτου εργασίας.

Κατόπιν του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει λόγω έλλειψης εργατών στον πρωτογενή τομέα και της ασφυκτικής πίεσης του χρόνου που υπάρχει για την διεκπεραίωση των εποχικών εργασιών οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει και κάποιες από αυτές θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί ‘’ΧΘΕΣ’’ , παρακαλούμε ένα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμα εισόδου του συνοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής για τους εργάτες πρωτογενή τομέα διότι η ΜΗ διευθέτηση αυτού του προβλήματος θα επιφέρει οδυνηρές οικονομικές συνέπειες στις εκμεταλλεύσεις του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας".Η μετάκληση εργατών στον πρωτογενή τομέα από τρίτες χώρες γίνεται σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 5 του ν.4251/2014 ( ΦΕΚ Ά 80) και οι οποίες ισχύουν μέχρι 30-09-2021. Οι διατάξεις αυτές είναι: α) ν.4783/21, άρθρο 16( ΦΕΚ Ά 38), β) ν.4798/21, άρθρο 265 ( ΦΕΚ Ά 62) και γ) Εγκύκλιος Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής αρ. 10776/29-04-2021.


ΜΕ ΤΙΜΗ1. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

2. Τ.Ο.Ε.Β. ΠΡΕΣΠΩΝ

3. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

4. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

5. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨ΜΑΚΕΔΝΟΣ¨ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

6. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

7. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ

ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

8. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ

9. ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ «Γ.Ε.Ο.Κ»

10. Τ.Ο.Ε.Β ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ

11. Τ.Ο.Ε.Β ΚΟΡΗΣΟΥ

12. Τ.Ο.Ε.Β ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΣ

13. Τ.Ο.Ε.Β ΒΡΑΧΟΥΠίνακας Αποδεκτών

1. Βουλευτές Π.Ε Καστοριάς & Π.Ε Φλώρινας

2. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο Κασαπίδη Γεώργιο

3. Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κα Αντωνίου Μαρία  

4.     Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κο Άμπα Βασίλειο

5.     Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φλώρινας κο Κιοσέ Ιωάννη

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καστοριάς κο Σαββόπουλο Δημήτριο                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.