ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ


Οι συνέπειες της πανδημίας στον εμπορικό κόσμο και ο σχεδιασμός για την μεταλιγνιτική εποχή, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου Νάντση Δημήτριο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκαν λεπτομερώς και τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Δήμου Αμυνταίου και τα αιτήματα περί μείωσης φόρων και εισφορών που έχουν κατατεθεί στην πολιτεία, προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων που ορίζουν οι επιστήμονες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή επανεμφάνισης του φαινομένου ¨άνοιξε-κλείσε¨.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπογράμμισε τα προβλήματα που ανακύπτουν στην απασχόληση και στο εισόδημα της περιοχής, αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας, κρίνοντας απαραίτητο τον σχεδιασμό μίας νέας προοπτικής και δίκαιης προσέγγισης, που δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα, αλλά στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητας (δημιουργία βιομηχανικού πάρκου), ώστε να αξιοποιηθεί το υπάρχον και έμπειρο εργατικό δυναμικό. Επίσης χαρακτήρισε μονόδρομο την επιστροφή του εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού της περιοχής, στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ευνοϊκού και συνάμα ανταγωνιστικού επιχειρηματικού-επενδυτικού περιβάλλοντος. Τέλος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, μέσα από τη δημιουργία στοχευμένων και ρεαλιστικών υποδομών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)