Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ


Οι συνέπειες της πανδημίας στον εμπορικό κόσμο και ο σχεδιασμός για την μεταλιγνιτική εποχή, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου Νάντση Δημήτριο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκαν λεπτομερώς και τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Δήμου Αμυνταίου και τα αιτήματα περί μείωσης φόρων και εισφορών που έχουν κατατεθεί στην πολιτεία, προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων που ορίζουν οι επιστήμονες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή επανεμφάνισης του φαινομένου ¨άνοιξε-κλείσε¨.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπογράμμισε τα προβλήματα που ανακύπτουν στην απασχόληση και στο εισόδημα της περιοχής, αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας, κρίνοντας απαραίτητο τον σχεδιασμό μίας νέας προοπτικής και δίκαιης προσέγγισης, που δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα, αλλά στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητας (δημιουργία βιομηχανικού πάρκου), ώστε να αξιοποιηθεί το υπάρχον και έμπειρο εργατικό δυναμικό. Επίσης χαρακτήρισε μονόδρομο την επιστροφή του εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού της περιοχής, στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ευνοϊκού και συνάμα ανταγωνιστικού επιχειρηματικού-επενδυτικού περιβάλλοντος. Τέλος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, μέσα από τη δημιουργία στοχευμένων και ρεαλιστικών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.