Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"

Στο πρώτο του εκδοτικό εγχείρημα προχώρησε το  το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

Στην εν λόγω έκδοση περιλαμβάνονται οι συμμετοχές των μαθητών στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Πεζού λόγου. Oι συμμετοχές των μαθητών στον διαγωνισμό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και απέδειξαν ότι οι έφηβοι συναισθάνονται την πραγματικότητα με τη δική τους ξεχωριστή διεισδυτική ματιά. 

Από τις πενήντα συμμετοχές τρεις αξιολογήθηκαν από την επιτροπή ως εξαιρετικές (βραβεία) και δέκα ως οι καλύτερες των υπολοίπων (έπαινοι). Κρίναμε όμως ότι είναι καλό να δημοσιευθούν όλες οι συμμετοχές, για να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των μαθητών και να τους παροτρύνουμε να συμμετέχουν ενεργά πάντοτε σε κοινές δράσεις και συλλογικές προσπάθειες. Αξίζει να μάθουν από νωρίς ότι στη ζωή το κέρδος είναι το ταξίδι, η εμπειρία κι όχι τόσο «το φθάσιμον» και η «Ιθάκη».Το σχέδιο του εξώφυλλου του βιβλίου είναι έργο της Σοφίας Λεωνίδου, φοιτήτριας δευτέρου έτους στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών  Πανεπιστημίου  Δυτικής Μακεδονίας,  απόφοιτη του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας. Ένα ασπρόμαυρο ζωγραφικό έργο που λειτουργεί σαν υπενθύμιση στις ψυχές των ανθρώπων για την ολοκληρωτική απελευθέρωση από τον φονικό ιό. Την ευχαριστούμε πολύ που μας χάρισε το έργο της.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό από την Τρίτη 8-6-2021 μπορούν να ζητούν από τη Διευθύντρια ή τον Διευθυντή του σχολείου τους, τη βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό και ένα βιβλίο, ενθύμιο από τη συμμετοχή τους, στη δράση του σχολείου μας.

Η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Μακατσώρη Αγγελική

 

 

                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.