Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΣΤΟ ΑΜΎΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΊΗΣΗ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 6 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου το Συντονιστικό Φορέων Ενάντια στην Απολιγνιτοποίηση.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα με την οποία διεκδικούν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση κάλεσμα τους, κανένα κλείσιμο μονάδων και ορυχείων, λέγοντας οχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. και στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, Αντικατάσταση των παλιών θερμικών μονάδων με σύγχρονους λιγνιτικούς σταθμούς με αυξημένο βαθμό απόδοσης και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, όχι στις απολύσεις ώστε να να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να δοθεί ρεύμα και τηλεθέρμανση φθηνά για το λαό.

Σημειώνουν ακόμα "Δυναμώνουμε τον αγώνα:


Ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Νυμφαίο, στο Βέρμιο και στην ευρύτερη περιοχή.
Να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Αναργύρων και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι για τις ζημιές που υπέστησαν από την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου.
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση του ορυχείου Αμυνταίου, την ασφάλεια του οικισμού των Βαλτονέρων και της ευρύτερης περιοχής.

Να μην πληρώσει τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης ο λαός!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενέργεια που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη!

Τίποτα το δίκαιο δεν θα έχει η απολιγνιτοποίηση για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.

Το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε γίνεται για να βγάλουν δις οι μονοπωλιακοί όμιλοι στις ΑΠΕ και το Φυσικό Αέριο. Για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής θα είναι μια κόλαση".

Υπογραμμιζουν τέλος "Κανένα σχέδιο για την μεταλιγνιτική περίοδο δεν μπορεί να αμβλύνει τις συνέπειες για το λαό της περιοχής μας που θα είναι:
Δραματική αύξηση της ανεργίας. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από το μόνιμο προσωπικό στην ΔΕΗ Α.Ε, από τα 8μηνα – τα 2μηνα και τις εργολαβίες, από άλλους κλάδους της παραγωγής που βρίσκονταν γύρω από την δραστηριότητα της ΔΕΗ.
Θα οξυνθεί η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και η εντατικοποίηση της εργασίας, θα χειροτερέψουν οι όροι εργασίας (κατάργηση της μονιμότητας στην ΔΕΗ, διάλυση των ΣΣΕ, μειώσεις μισθών κα.)
Αύξηση του κόστους ζωής. Ανατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ήδη η ΔΕΗ Α.Ε. ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα αύξηση τη στιγμή που η ανεργία έχει αυξηθεί, πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, οι αυτοαπασχολούμενοι είναι εδώ και πολύ καιρό χωρίς εισόδημα, ενώ την τελευταία 15ετία η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε 150%, ανατιμήσεις στην τιμή της τηλεθέρμανσης, αν και εφόσον διασφαλιστεί η λειτουργία της.
Καταστροφή του περιβάλλοντος. Ελλιπής αποκατάσταση των ορυχείων, εγκατάσταση ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών, πλωτών φωτοβολταϊκών, ΧΥΤΕΑ – Αμιάντου, καύση απορριμμάτων κοκ".

ΑΝΕΡΓΙΑ – ΦΤΩΧΕΙΑ – ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΤΙΣ 7:00μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κανένα κλείσιμο μονάδων και ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. Όχι στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ

Αντικατάσταση των παλιών θερμικών μονάδων με σύγχρονους λιγνιτικούς σταθμούς με αυξημένο βαθμό απόδοσης και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον.

Όχι στις απολύσεις. Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

Ρεύμα και τηλεθέρμανση φθηνά για το λαό. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική λαϊκή οικογένεια

Μέτρα προστασία του περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.