ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την άμεση οριοθέτηση της περιοχής του Δήμου Φλώρινας ως σεισμική, τη χρηματοδότηση του Δήμου Φλώρινας για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν καθημερινά και την άμεση επιχορήγηση των εργασιών για τις επισκευές των σχολικών κτηρίων, είναι μερικά από τα αιτήματα του Δήμου Φλώρινας που κατέθεσε ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης κατά την διάρκεια της σύσκεψης με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Στυλιανιδη και τον Υφυπουργό πάρα τω Πρωθυπουργό κ.Τριαντοπουλο.

Επιπλέον ο κ.Γιαννσκης ζήτησε την ενίσχυση του Δήμου Φλώρινας με προσωπικό και τη νομοθετική διευθέτηση των υπερωριών του προσωπικού του Δήμου, την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας (εξοπλισμό, υλικά μέσα, προμήθεια οικίσκων και μηχανημάτων),  Ειδική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτηρίων, την παράταση του προγράμματος «Εξοικονομώ» για τους δημότες του Δήμου Φλώρινας και το άμεσο άνοιγμα της πλατφόρμας αποζημιώσεων για την καταγραφή ζημιών σε οικήματα και οικοσκευές.

Νωρίτερα, ο κ. Δήμαρχος συνόδευσε το κυβερνητικό κλιμάκιο στην αυτοψία που πραγματοποίησε σε κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Καθηγητής Δρ. Ευθύμης Λέκκας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μάνος, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σάββας Σαπαλίδης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κ.ά.

Ο κ. Γιαννάκης, αφού παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση στα όρια του Δήμου Φλώρινας και ευχαρίστησε τα μέλη του κλιμακίου για την παρουσία τους, έθεσε μια σειρά ζητημάτων και αναγκών που προέκυψαν μετά τη σεισμική δόνηση των 5,4R της 9ης Ιανουαρίου.

Ειδικότερα ζήτησε:

·                  Την άμεση οριοθέτηση της περιοχής του Δήμου Φλώρινας ως σεισμική.

·                  Τη χρηματοδότηση του Δήμου Φλώρινας για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν καθημερινά.

·                  Την άμεση επιχορήγηση των εργασιών για τις επισκευές των σχολικών κτηρίων.

·                  Την ενίσχυση του Δήμου Φλώρινας με προσωπικό και τη νομοθετική διευθέτηση των υπερωριών του προσωπικού του Δήμου.

·                  Την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας (εξοπλισμό, υλικά μέσα, προμήθεια οικίσκων και μηχανημάτων).

·                  Ειδική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτηρίων.

·                  Την παράταση του προγράμματος «Εξοικονομώ» για τους δημότες του Δήμου Φλώρινας.

·                  Το άμεσο άνοιγμα της πλατφόρμας αποζημιώσεων για την καταγραφή ζημιών σε οικήματα και οικοσκευές.

Νωρίτερα, ο κ. Δήμαρχος συνόδευσε το κυβερνητικό κλιμάκιο στην αυτοψία που πραγματοποίησε σε κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)