ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναντήσεις με τους συλλόγους Δημοτικών Υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του νοσοκομείου πραγματοποιήσαν  εκπρόσωποι του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Φλώρινας  προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την αντιμετώπιση και την κατάσταση που επικρατεί μετά τη σεισμική δόνηση της 9ης Ιανουαρίου 2022 και τις μετασεισμικές δονήσεις αυτής καθώς και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν μετά το σεισμό.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Προϊστάμενο Α/ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Λυγούρα Γεώργιο και την Προϊσταμένη Β/ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαρνέρη Ευγενία.

Τόσο οι εκπρόσωποι των συλλόγων όσο και οι Προϊστάμενοι εκπαίδευσης αναφέρθηκαν μεν στη άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, στην άψογη συνεργασία του Δημάρχου Φλώρινας, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, του Περιφερειάρχη και των βουλευτών με όλους τους φορείς του Δημοσίου, με τους εκπροσώπους των συλλόγων.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους απαιτούν :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφηση, τεστ κορωνοϊού,
Ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό. Επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας
Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο Προσωπικό
Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας. Οι εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού για

ακόμη μια φορά αυξάνονται σε κάθε εφημερία
Ένταξη στα ΒΑΕ
Αύξηση Μισθών
Μονιμοποίηση Συμβασιούχων
Αναγνώριση των θανάτων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Άμεση αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και κλείσιμο του τμήματος με ύπαρξη ενός κρούσματος. Αντίστοιχα αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας στην ταυτόχρονη διαπίστωση κρουσμάτων σε άλλα τμήματα του σχολείου.
Παροχή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού με υψηλό δείκτη προστασίας(π.χ. μάσκες) δωρεάν.
Αραίωση των τμημάτων με αξιοποίηση και εύρεση των αντίστοιχων χώρων.
Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα ήδη υπάρχοντα κενά καθώς και αυτά που θα προκύψουν από την κορύφωση της πανδημίας.
Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, αύξηση των επιχορηγήσεων για την αγορά του υγειονομικού υλικού που χρειάζονται τα σχολεία.
Αντιμετώπιση των μορφωτικών ελλειμμάτων και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία στους μαθητές .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αντιμετώπιση των τεραστίων ελλείψεων και της ερήμωσης που παρατηρούνται σε πολλές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων.
Την κατάργηση κάθε διάταξης που καθορίζει τον τρόπο ίδρυσης και λειτουργίας των «Αναπτυξιακών Οργανισμών των Ο.Τ.Α.».
Να σταματήσει κάθε εφαρμογή του μέτρου αναστολής της εργασίας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID19),
Να σταματήσει κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία που στόχο έχουν την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα στη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ