ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κοινή, Άσκηση – Δράση ομάδας Χιονοδρόμων της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας και του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022  στο χιονισμένο τερέν του Κοινοτικού Γηπέδου της Δροσοπηγής. Σκοπός της Δράσης ήταν η καλύτερη δυνατή διαχείριση και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών εν μέσω της Χειμερινής περιόδου, με άξονα τις τρέχουσες έκτακτες ανάγκες του Νομού Φλώρινας, στα πλαίσια του θεσμού της Πολιτικής Προστασίας.

Η συντονισμένη δράση, πραγματοποιήθηκε. Ο κύριος σχεδιασμός περιλάμβανε την ενεργοποίηση μιας ευέλικτης ομάδας χιονοδρόμων με την παράλληλη υποστήριξη – συνδρομή ειδικού χιονοβατικού ερπυστριοφόρου οχήματος, (τύπος ασθενοφόρου), για την άμεση και ταχεία προσέγγιση χιονοσκέπαστων περιοχών, για την παροχή βοήθειας.

Η άσκηση προέβλεπε την χρήση ειδικών μέσων και εργαλείων κατάλληλα για χιονοσκεπείς ορεινές περιοχές, την εφαρμογή αυτών στο πεδίο, τον συντονισμό της κίνησης και της αναγνώρισης του χώρου, την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση των ειδικών κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής μας, την συμμετοχή και την εμπλοκή των μελών σε ενέργειες που σχετίζονται με την προετοιμασία και την ορθή χρήση, αξιοποίηση και υποστήριξη του κινητού και σταθερού υλικού.

Είναι πρώτη φορά που επιχειρείται μια αντίστοιχη δράση – άσκηση ομάδων χιονοδρόμων ορειβατών στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας στην περιοχή της Φλώρινας και η πρωτοτυπία της έγκειται στο ίδιο το περιεχόμενο της που δεν έχει καταγραφεί και σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτές οι μορφές των κοινών δράσεων σε χιονοσκέπαστο πεδίο θα συνεχιστούν καθόλη την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, καθώς ο γενικός σχεδιασμός, προβλέπει την ενίσχυση των ενεργειών που αφορούν την πρόληψη, την ετοιμότητα, την αντίδραση, και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση πιθανών προβλημάτων στην διάρκεια διαχείρισης αντίστοιχων κρίσεων, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών σε μια επιχείρηση έκτακτης ανάγκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)