ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων και των φορέων της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας στο Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο με κύριο αίτημα την ενίσχυση του νοσοκομείου Φλώρινας με την πρόσληψη Ιατρικού Προσωπικού, την επαρκή ποιοτική πρωτοβάθμια περίθαλψη και την επαρκή χρηματοδότηση για το δημόσιο αγαθό που είναι η υγεία.


Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νοσοκομειακής Επιτροπής και Διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Φλώρινας κ. Ιωάννης Κοσκοσάς οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Φλώρινας είναι αρκετές τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται και να μην μπορεί να παρέχει στους ασθενείς τα απαραίτητα για την περίθαλψή τους.  "Ζητούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Φλώρινας"τόνισε ακόμα "για την εύρυθμη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Φλώρινας και οι επισκέπτες και να μην χρειάζεται να φεύγουν σε γειτονικές περιοχές προκειμένου να νοσηλευτούν, να γεννήσουν ή να τύχουν ιατρικής περίθαλψης".
Στην αναγκαιότητα παροχής ποιοτικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ιατρικής κάλυψης των κατοίκων της Φλώρινας αναφέρθηκε στην ομιλία τους και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος ο οποίος τόνισε πως η Εκκλησία δεν συμφωνεί με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Φλώρινας και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της ακριτικής περιοχής αναγκάζοντας τους να καταφεύγουν σε γειτονικές περιοχές ή σε γειτονικές χώρες προκειμένου να τύχουν της περίθαλψης που πρέπει.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης επεσήμανε για ακόμα μια φορά την καταστροφική πολιτική, όπως την χαρακτήρισε, της σημερινής Κυβέρνησης που έχει οδηγήσει σε μαρασμό την Περιφέρεια. Υπογράμμισε δε ότι ο ίδιος ως Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες του έχουν πρόταση για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία των Νοσοκομείων της Φλώρινας λέγοντας πως εάν δεν είναι άξια η Κυβέρνηση να λειτουργήσει σωστά τα Νοσοκομεία ας δώσει την αρμοδιότητα της λειτουργίας τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η οποία θα βρει τους πόρους για την στήριξη των Νοσοκομείων και θα δώσει τα κίνητρα εκείνα που χρειάζονται για να έρθουν οι γιατροί στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.Πρότεινε δε τη σύσταση μια συντονιστικής επιτροπής η οποία θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε από αύριο το θέμα να κινηθεί και στο αρμόδιο Υπουργείο και στην Κυβέρνηση για την άμεση επίλυση του.

Στην αναγκαιότητα αναβάθμισης του Νοσοκομείου Φλώρινας και των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος υπογραμμίζοντας πως η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και δικαίωμα όλων.

Στα προβλήματα που δημιουργούνται με την υπολειτουργία του Νοσοκομείου της Φλώρινας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΕΚΦ Κωνσαντίνος Σιάκος υπογραμμίζοντας πως σε μια περιοχή όπως η Φλώρινα που μαστίζεται απο την ανεργία που φτάνει και το 40% στο γενικό εργατικό δυναμικό της περιοχής και ξεπερνάει το 75% στους νέους η υποβάθμιση του νοσοκομείου είναι ακόμα ένα πλήγμα που θα οδηγήσει σε μαρασμό την περιοχή και εγκατάλειψη.
Σύνθημα όλων των φορέων και των κατοίκων της Φλώρινας που συμμετείχαν στο Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Φλώρινας ήταν και παραμένει "Δεν επαιτούμε- απαιτούμε την άμεση πρόσληψη ιατρών με στόχο την αναβάθμιση του νοσοκομείου της Φλώρινας και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Φλώρινας και των επισκεπτών".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)