ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΕΚΡΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΚΥΛΙΑ-ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Οργή, αγανάκτηση και θλίψη προκαλεί για άλλη μια φορά η θανάτωση αδέσποτων ζώων στην Φλώρινα από φόλες που έριξαν κάποιοι απάνθρωποι στα αδέσποτα της Φλώρινας στην περιοχή της πλατείας Αρχελάου.

Στις ψυχές αυτές που το μόνο που έκαναν ήταν να ψάχνουν για λίγο νερό, λίγη τροφή και πολύ αγάπη και φροντίδα. Τα συμπαθές τετράποδα που εμείς οι άνθρωποι κάναμε αδέσποτα χωρίς να φταίνε τα ίδια. Εμείς οι άνθρωποι που τα παίρνουμε για παιχνίδια και μετά όταν μας δυσκολεύουν τα πετάμε στο δρόμο γιατί δεν έχουμε την υπεύθυνοτητα να φερθούμε σαν άνθρωποι και να τα μεγαλώσουμε, να τα φροντίσουμε και να τα αγαπήσουμε όπως μας αγαπάνε αυτά.
Για άλλη μια φορά κάποιοι απάνθρωποι, άψυχοι και κακόψυχοι γεμίσανε με φόλες την Φλώρινα θανατώνοντας δεκάδες αδέσποτα ζώα που δεν τους είχαν πειράξει. Ρίξανε φόλες σε πάρκα που παίζουνε παιδιά και κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή να πιάσουν με τα χέρια τους το δηλητήριο και να αντιμετωπίσουν πρόβλημα καθώς τα δηλητήρια αυτά είναι ισχυρά. Πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβουν πρωτοβουλία και οι φορείς της περιοχής Δήμος, Αστυνομία, Εισαγγελέας γιαυτή την αποτρόπαια πράξη που διώκεται και ποινικά. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι που ρίχνουν φόλες και να καταδικαστούν γιαυτή την απάνθρωπη πράξη τους.
Πρέπει να χάσουμε κάποια ανθρώπινη ζωή για να ενεργοποιηθούν οι φορείς; Για άλλη μια φορά ντρέπομαι που είμαι από την Φλώρινα, ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος γιατί αυτή οι απάνθρωποι πράξη μας χαρακτηρίζει όλους τους ανθρώπους ακόμα και εμάς που αγαπάμε τα ζώα, που τα φροντίζουμε που τα έχουμε ίσα με τα μέλη της οικογένειας μας. Που τα φροντίζουμε και τα μεγαλώνουμε που τα αγαπάμε. Και την μεγαλύτερη αγάπη την έχουμε εισπράξει από τους τετράποδους φίλους που μας καταλαβαίνουν και μας αγαπάνε περισσότερο από την ίδια τους τη ζωή. Μόνο οργή μπορεί να αισθανθεί κανείς γιαυτούς τους ανθρώπους που ρίχνουν φόλες θανατώνοντας τα αθώα αυτά τετράποδα που κάποιοι άνθρωποι τα κάνανε  αδέσποτα. Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κανείς που είναι κάτοικος της Φλώρινας και συγκατοικεί με αυτούς τους απάνθρωπους, τα τέρατα με ανθρώπινη όψη. Μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει κανείς που υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ψυχή και καρδιά να τους λυπηθεί που δεν μάθανε να αγαπάνε. Γιατί όποιος δεν αγαπάει τα ζώα δεν μπορεί να αγαπήσει και τους ανθρώπους. Γιατί ο Θεός πρώτα έπλασε τα ζώα τα εμπιστεύτηκε και μετά έπλασε τον άνθρωπο για να συμβιώσει μαζί τους. Αλλά αυτοί εκτός από απάνθρωποι και άψυχοι φαίνεται είναι και άθεοι. Ντροπή, οργή και θλίψη. Αυτά είναι τα συναισθήματα που δημιουργούν οι εικόνες που βλέπουμε με τα νεκρά τετράποδα.
Το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας και τα πτώματα των δηλητηριασμένων ζώων μεταφέρθηκαν στο δημοτικό κτηνιατρείο όπου και έγινε η νεκροψία, η οποία έδειξε ως αιτία θανάτου τους τη δηλητηρίαση από κατανάλωση φόλας. Πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν και πάλι δηλητηριασμένα δολώματα επί της οδού Ολυμπιάδος στην Φλώρινα και συγκεκριμένα πολύ κοντά στην περιοχή που γίνεται η αγορά. Όπως αναφέρουν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγουπρόκειται για μια καλά οργανωμένη επιχείρηση εξόντωσης ζώων καθώς οι φόλες πέφτουν σαν βροχή σε κεντρικά σημεία της Φλώρινας και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους κάτοικους και τους καταστηματάρχες της περιοχής. Η εγκληματική αυτή ενέργεια του ή των δραστών να τοποθετούν φόλες με ισχυρό δηλητήριο στην «καρδιά» της πόλης θέτει σε κίνδυνο και τις ζωές παιδιών αλλά και ανθρώπων που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ψάχνουν παντού για λίγο φαγητό.
Το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας κάνει έκκληση σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της πόλης να εναντιωθούν στα εγκλήματα κατά των ζώων που συντελούνται στις γειτονιές τους και να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη οι δολοφόνοι των ανυπεράσπιστων πλασμάτων. Όσοι γνωρίζουν την ταυτότητα του ή των δραστών που σκορπούν τον θάνατο με ισχυρά δηλητήρια να ενημερώσουν χωρίς κανέναν φόβο είτε το Σωματείο είτε το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας. Οι πολίτες της Φλώρινας δεν θα πρέπει να γίνουν συνένοχοι και σ’ αυτό το έγκλημα.Για το θέμα της δηλητηρίασης των αδέσποτων το Φιλοζωικό Σωματείο της Φλώρινας θα πραγματοποιήσει συνάντηση των μελών αλλά και όλων των φιλόζωων στο καφέ ουζερί ΑΜΑΝΙΤΗΣ δίπλα στο ξενοδοχείο ΛΥΓΚΟΣ στις 7:00 το απόγευμα.

Σχόλια

  1. "Η ΦΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!!! Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!" ντροπή πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)