ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-2015, θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που επιβράβευσαν τους κόπους τους και τη σκληρή προσπάθεια ετών με την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση.
Οι καιροί που βιώνουμε χαρακτηρίζονται από πρωτόγνωρες δυσκολίες. Η κρίση μας καλεί όλους να αντικαταστήσουμε τις παλιές και φθαρμένες συνταγές και σε εσάς τους νέους είναι που πέφτει κυρίως το βάρος της μετάβασης σε μια νέα κατάσταση που θα μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο. Βρίσκεστε πλέον στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν την ενεργή συμμετοχή σας στην κοινωνία. Σας καλώ λοιπόν να οπλιστείτε με θάρρος, κουράγιο, υπομονή και επιμονή ώστε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά σας και που επάξια κερδίσατε, ώστε να γίνεται κοινωνοί της αλλαγής για την οποία τόσο διψά αυτός ο τόπος.
Αλλά και σε όσους δεν τα κατάφεραν φέτος όπως θα ήθελαν σε αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η ζωή δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις. Μπορεί να απολαμβάνουμε τις επιτυχίες αλλά είναι μέσα από τις κάθε λογής δυσκολίες και τα εμπόδια που κυρίως μαθαίνουμε και μεγαλώνουμε ως άνθρωποι. Σας καλώ να μην απογοητεύεστε και κυρίως να μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας. Ο θυμός είναι κακός σύμβουλος. Να κάνετε λοιπόν την αυτοκριτική σας αλλά να είστε ταυτόχρονα και επιεικείς, μετουσιώνοντας έτσι αυτήν τη φαινομενική ήττα σε γόνιμο έδαφος για την περαιτέρω εξέλιξη και πορεία σας.
Τέλος, δεν θα μπορούσα να αφήσω απ’ έξω τόσο τους γονείς όσο και τους δασκάλους, τους οποίους συγχαίρω γιατί αναμφίβολα έβαλαν κι αυτοί το λιθαράκι τους ώστε ο αγώνας αυτός των παιδιών μας για ένα καλύτερο αύριο να στεφθεί τελικά με επιτυχία.
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί γονείς και δάσκαλοι, εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας με κάθε τρόπο. Καλή συνέχεια σε όλους!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ