Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥΛ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821


Με το δικό τους μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο τιμούν τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης τα παιδιά του οι μαθητές της Β’ τάξης Λυκείου του Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Φλώρινας.

Η Γιονίτα, η Ευαγγελία, ο Ρεμί και ο Ρόμπερτ, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσω της διαθεματικής προσέγγισης του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, μερικές από τις πιο σημαντικές μάχες των υπόδουλων Ελλήνων που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του 1821.


Τα κείμενα επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Ιορδανίδου Αναστασίας ενώ παράλληλα με την υποστήριξη της λογοθεραπεύτριας του σχολείου μας κ. Καρακώστα Δέσποινας, οι μαθητές εξασκήθηκαν στην ανάγνωση των κειμένων που δημιούργησαν με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική διαδικασία της ηχογράφησης, η οποία ακολούθησε.

Η ανάδειξη των κειμένων υλοποιήθηκε δημιουργώντας μία διαδραστική εικόνα στην οποία εισήγαγαν εποπτικό υλικό (εικόνες από τις μάχες, περιγραφικό κείμενο συγγραφικού τους έργου, ήχο από ηχογράφηση ερμηνευτικής ανάγνωσης του κειμένου τους) μέσω του διαδικτυακού εργαλείου Thinglink υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Τασσοπούλου Χριστίνας. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές ανέβασαν την εικόνα στην πλατφόρμα της εφαρμογής και πρόσθεσαν ετικέτες (tags) με τις κυριότερες μάχες της Επανάστασης χρησιμοποιώντας το εικονίδιο βιβλίου για κείμενο. Επεξεργάστηκαν κάθε σημείο προσθέτοντας τίτλο μάχης, συγγραφή κειμένου, ήχο με ηχογράφηση ερμηνείας κειμένου και τοποθετώντας το εικονίδιο σε σωστό σημείο πάνω στο χάρτη της Ελλάδας.

Η δράση υλοποιήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας, των δεξιοτήτων, της συνεργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Ο διαμοιρασμός αρμοδιοτήτων και η ανάπτυξη σχέσεων ισοτιμίας και συνεργασίας ενισχύουν την αποδοχή, την εγκυρότητα και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Βίντεο παρουσίασης σταδίων υλοποίησης Σχολικής Δράσης

https://www.thinglink.com/video/1435963612404383746


Διαδραστική εικόνα με τις «Καθοριστικές μάχες της Επανάστασης του 1821» που δημιούργησαν οι μαθητές στα πλαίσια της δράσης μέσω διαδικτυακού εργαλείου Thinglink
https://www.thinglink.com/scene/1433167193859686405

  Διαδραστική εικόνα με τις «Καθοριστικές μάχες της Επανάστασης του 1821» που δημιούργησαν οι μαθητές στα πλαίσια της δράσης μέσω διαδικτυακού εργαλείου Thinglink. (πατήστε πάνω στο σύνδεσμο)


https://www.thinglink.com/scene/1433167193859686405

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.