ΑΝΟΙΧΤΌ ΔΊΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΏΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Διακήρυξη με τίτλο  "ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ " εξέδωσε Ανοικτό Δίκτυο Πολιτών Φλώρινας - Ελεύθερα Βουνά .

Όπως αναφέρει "Δεν πρέπει η λεγόμενη ανάπτυξη να καταστεί βιομηχανία για τα κέρδη των λίγων εις βάρος της φύσης και του μέλλοντος των πολλών. Δεν μπορούν να αφεθούν τα ορυχεία στο έλεός τους και να καλυφθεί παραγωγική γη με φωτοβολταϊκά πάρκα.

Η Φλώρινα ζητά αποκαταστάσεις ορυχείων, χωροταξία και χωροθέτηση των ΑΠΕ με φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο. Ζητά σχέδιο που να δημιουργεί θέσεις εργασίας και όχι σχέδιο ερημοποίησης. Δεν μπορεί να ισοπεδωθούν οι απαράμιλλης ομορφιάς και ιστορικής σημασίας ορεινοί μας όγκοι. Δεν πρέπει να γινόμαστε κάθε τόσο μάρτυρες εξόντωσης της σπάνιας πανίδας και χλωρίδας των προστατευόμενων περιοχών με ένδειξη Natura 2000 (και όχι μόνο) της Φλώρινας και των γειτονικών της νομών. Είναι πλέον καλά τεκμηριωμένο και ευρύτερα γνωστό ότι τα μεγάλα τεχνικά έργα όπως οι ανεμογεννήτριες και οι δρόμοι σε “απάτητα” μέχρι σήμερα μέρη, όπως τα ψηλά μας βουνά, απωθούν και εκτοπίζουν από τα τελευταία τους καταφύγια, τα - μοναδικά σε διεθνές επίπεδο - είδη χλωρίδας και πανίδας της χώρας μας. Αυτή η τακτική τείνει να επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη υποβαθμισμένη βιοποικιλότητα του πλανήτη μας συνολικά, με ολέθριες συνέπειες για τον άνθρωπο (πανδημίες, φυσικές καταστροφές κά.)  

Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ - ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ - ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ."


Διακήρυξη του  Ανοικτού Δικτύου Πολιτών Φλώρινας - Ελεύθερα Βουνά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)