Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΈΣ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ


Την στήριξη για άμεση δράση του ΈΛΓΑ  για τις ζημίες που υπέστησαν οι ροδακινοπαραγωγοι Αμυνταίου και της Δυτικής Μακεδονίας, απο την επέλαση του παγετού στα τέλη Μαρτίου, ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Βασίλης Αμπάς. 

Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας "Πολλές δενδρώδεις καλλιέργειες βρίσκονταν στην ανθοφορία και ο παγετός βρήκε τα δέντρα στην πιο ευαίσθητη περίοδο για την παραγωγή. Αφού έγινε μια αρχική εκτίμηση της ζημίας, ενημερωσα τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών για την απόδειξη του μεγέθους του παγετού και τα φαινολογικά στάδια των πυρηνόκαρπων, έγινε και η εκτίμηση της συνολικής ζημιάς για το ακαθάριστο εισόδημα της περιφέρειας που χάνεται" .

Ανέφερε τέλος ότι ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην εκτίμηση των ζημιών και όλης της διαδικασίας μέχρι την τελική αποζημίωση των πληγέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.