ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΈΣ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ


Την στήριξη για άμεση δράση του ΈΛΓΑ  για τις ζημίες που υπέστησαν οι ροδακινοπαραγωγοι Αμυνταίου και της Δυτικής Μακεδονίας, απο την επέλαση του παγετού στα τέλη Μαρτίου, ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Βασίλης Αμπάς. 

Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας "Πολλές δενδρώδεις καλλιέργειες βρίσκονταν στην ανθοφορία και ο παγετός βρήκε τα δέντρα στην πιο ευαίσθητη περίοδο για την παραγωγή. Αφού έγινε μια αρχική εκτίμηση της ζημίας, ενημερωσα τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών για την απόδειξη του μεγέθους του παγετού και τα φαινολογικά στάδια των πυρηνόκαρπων, έγινε και η εκτίμηση της συνολικής ζημιάς για το ακαθάριστο εισόδημα της περιφέρειας που χάνεται" .

Ανέφερε τέλος ότι ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην εκτίμηση των ζημιών και όλης της διαδικασίας μέχρι την τελική αποζημίωση των πληγέντων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)