Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει τη Τετάρτη 7 Απριλίου το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Φλώρινας συμμετέχοντας στην μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, με σύνθημα: «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».

Σε ανακοίνωση-κάλεσμα τους αναφέρουν : "Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Διεκδικούμε:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, να φιμώσει κάθε φωνή. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να λοιδορήσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων. Γιατί κάνει πλάτες και αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες, γιατί η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια στους ασθενείς της επιδημίας για να μη «μολυνθούν» τα κέρδη τους από κορονοιό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός Μ.Ε.Θ.

Δεν αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα σαν «φυσικό φαινόμενο», σαν αναπόδραστη εξέλιξη".Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Απρίλη στις 18:00 στην κεντρική πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.