Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

Αναφορά προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, την επιστολή του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία ζητούν την άμεση λήψη μέτρων στήριξης προς τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να καταστούν βιώσιμες και να προετοιμαστούν για την εξυπηρέτηση του τουριστικού τομέα της περιοχής και της χώρας, κατέθεσαν οι Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας Π. Πέρκα, Ο. Τελιγιορίδου, Κ. Βέττα καθώς και η αρμόδια τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Νοτοπούλου.

 Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου επεξηγεί ότι παρότι οι επιχειρήσεις τους παραμένουν ανοιχτές, είναι από τις πιο βαριά πληττόμενες διότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις δημιουργούν σοβαρό πλήγμα στα έσοδά τους και έχοντας ως γνώμονα τα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεών τους που εδώ και ένα χρόνο είναι σχεδόν μηδενικά, ζητά την ένταξη τους στους βαριά και εξ αρχής πληττόμενους κλάδους ώστε να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης -δίχως περιορισμούς.


Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους "Οι παραπάνω προτεινόμενες ενέργειες κρίνονται ως επιβεβλημένες ώστε να προετοιμαστούν οι εν λόγω επιχειρήσεις και να καταστούν οικονομικά βιώσιμες και έτοιμες να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν τον τουριστικό τομέα της περιοχής και της χώρας μας".ΑΝΑΦΟΡΑ

τον κ. Υπουργό Τουρισμού,

τον κ. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων,

τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων,Θέμα: «Ενίσχυση του κλάδου τουριστικών πρακτόρων και ιδιοκτητών λεωφορείων»

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Πέρκα, η Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Νοτοπούλου, η Βουλευτής Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ο. Τελιγιορίδου και η Βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Βέττα, καταθέτουν ως αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμού, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, την υπ’ αριθμ. 8/07-04-2021 επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας κ. Στογιάννη Ι., με την οποία αναφέρει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος του τουρισμού στη χώρα μας και ειδικότερα των τουριστικών γραφείων και ιδιοκτητών λεωφορείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.