Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : "ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ 40%"

 “Μέχρι τέλη Ιουλίου θα δοθεί προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών, με το ποσό να φθάνει περίπου στα 155 εκατομμύρια ευρώ” τόνισε σε πρόσφατη δήλωση του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός υπογραμμίζοντας ότι “όλες οι ζημιές του παγετού θα καλυφθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας”.Επεσήμανε δε ότι ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση κρατικής ενίσχυσης προς τον ΕΛΓΑ, “σε συνέχεια της πολιτικής έγκρισης, που αποσπάσαμε στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ το Μάιο”. Η δήλωση αυτή ανακουφίζει ναι μεν τους αγρότες της περιοχής του Αμυνταίου, που επλήγησαν από τον παγετό τους προηγούμενους μήνες προκαλώντας ολική καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες της περιοχής,  Ωστόσο δε, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Διαμάντω Κρητικού “δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσει το σχέδιο έτσι όπως ανακοινώθηκε και αν εφαρμοστεί ο κανονισμός έτσι όπως ζητάμε γιατί εμείς ακόμα κάνουμε τις δηλώσεις για τις ζημίες. Με την ανακοίνωση αυτή δεν μας διαβεβαιώνει ότι θα καλυφθεί η ζημία στο 100% ή θα κόψει πάλι το 40%”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.