Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ

"Ταυτόχρονα με τις καλλιέργειες οι οποίες εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. θα αποζημιωθούν και οι καλλιέργειες οι οποίες κατά την έλευση του παγετού δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας", αυτόεπισημαίνειμεταξύάλλωνοΠεριφερειάρχηςΔυτικήςΜακεδονίαςΓιώργοςΚασαπίδηςμετάτη συνάντησητουμε τον πρόεδροτουΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

"Από τη συνάντηση προέκυψε ότι εντάσσονται και θα αξιολογηθούν με τους όρους του Κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α. και οι καλλιέργειες, οι οποίες κατά την έλευση του παγετού δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας και τυπικά δεν αποζημιώνονται από τον ισχύοντα Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α" σημειώνει ακόμα υπογραμμίζοντας πως "Για τις καλλιέργειες αυτές θα καταβληθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς".

Τέλος, έγινε αναφορά στο Σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΛ.Γ.Α. προκειμένου ο Οργανισμός να είναι σε θέση να προχωρήσει σε πληρωμές αποζημιώσεων εγκαίρως, δηλαδή την περίοδο κατά την οποία οι αγρότες θα εισέπρατταν χρήματα από την διάθεση της παραγωγής τους στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.