Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ"

Στο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρεται με ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής Φλώρινας σημειώνοντας ότι  "η κυβέρνηση εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης νομοθετεί κατάργηση του οκταώρου, του δικαιώματος στην απεργία, της προστασίας από την απόλυση και του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων". 

Σημειώνει ακόμα ότι "δίνει την ευχέρεια στον εργοδότη να βάζει τον εργαζόμενο να δουλεύει παραπάνω, για να πάρει ρεπό αλλά όχι για να αυξήσει το πενιχρό εισόδημά του με πληρωμή υπερωριών.Με ελάχιστες παραχωρήσεις -που συνιστούν εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών- για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων, σαρώνει τα πάντα και προχωρά σε μια ολοκληρωμένη αντι-μεταρρύθμιση που την υπαγορεύουν η βαθιά συντηρητική της ταυτότητα και τα προεκλογικά γραμμάτια που ξεπληρώνει. Απάντηση στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας είναι μόνο η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, η σταθερή εργασιακή νομοθεσία, ο έλεγχος των εργοδοτών και η εκ βάθρων αλλαγή εργασιακής και εργοδοτικής κουλτούρας, που μονο το ΠΑΣΟΚ εχει πετύχει.

Συνεχίζοντας τον δρόμο που χάραξε η δημοκρατική παράταξη, με την πρόταση μας για το «πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο» επιδιώκουμε ξανά την ανθρωποκεντρική πρόοδο μέσα από πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.".

Υπογραμμίζει τέλος ότι Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει το Εργατικό Κίνημα και η Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα 16.06.2021 στις 7μ.μ. έξω από τo Eργατικό Κέντρο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου".
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.