ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΧΑΝΙ ΜΠΙΡΙΚΙ

Σε συνέχεια της απόφασης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη σχετικά με την διεξαγωγή της «κυκλοφορίας» στο τμήμα Ε.Ο. Καστοριάς – Πρεσπών – Κρυσταλλοπηγής – Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) και από το 11ο χλμ. (Κόμβος Κορομηλιάς) έως το 21ο χλμ (με κατεύθυνση προς Φλώρινα), σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η διέλευση για μικρά Ι.Χ.Ε. και οχήματα μαζικής μεταφοράς, με την προϋπόθεση λήψης άκρως απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και αστυνόμευσης της διενεργούμενης κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία θα επιτρέπουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών από το συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου.


Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με το πόρισμα από το γεωραντάρ, που πραγματοποίησε χθες κάτοψη του χώρου, έδειξε ότι μπορούν να περνάνε τα επιβατικά αυτοκίνητα, μέχρι και τα λεωφορεία, αλλά όχι οι νταλίκες. Τη Δευτέρα στις 10:00 το πρωί θα είναι εδώ όλες οι τεχνικές υπηρεσίες της έδρας, μαζί με τον εργολάβο για να παρέμβουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για την αποκατάσταση του προβλήματος. Έχω ζητήσει από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να ελέγξουν όλο το δρόμο για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη άποψη. Θα πρέπει να έχουν τηρηθεί όλες οι προδιαγραφές με τις μελέτες για την κατασκευή του δρόμου, αν δεν τηρήθηκαν αλλοίμονό τους».


Πρώτιστο μέλημα της Περιφέρειας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε ωστόσο να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Καραϊτση Γιώργο για την άμεση ανταπόκριση και την καθοριστική συνδρομή του, στην επιστράτευση όσον δυνάμεων χρειάζονται ώστε να αστυνομευτεί σωστά ο χώρος.
Στη συνέχεια ο κ. Καραϊτσης ενημέρωσε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της αστυνομίας, σημειώνοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 12 τόνων και τη μείωση της ταχύτητας των μικρότερων οχημάτων, λέγοντας ταυτόχρονα πως «Ως ελληνική αστυνομία λαμβάνουμε ήδη και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες αποκατάστασης, ώστε να μην έχουμε προβλήματα στην ασφάλεια της κυκλοφορίας».
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε επιτόπου το συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου, το οποίο ήδη έχει δοθεί στην «κυκλοφορία», προκειμένου να δει και να μεριμνήσει για την επιπρόσθετη ενίσχυση με σήμανση, φωτεινούς σηματοδότες και ότι άλλο χρειαστεί.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ακόμη ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς Νικόλαος Σταυρακάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Καστοριάς Λαγός Ευστάθιος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Κυκλοφοριακού Καστοριάς Δημήτρης Κωτούλας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Καστοριάς Μπινιάκος Μιχάλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς Βασιλική Σιδηροπούλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς Παναγιώτης Κώττας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)