ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την προετοιμασία των αρμάτων που θα συμμετέχουν στην καρναβαλικη παρελαση του Ξινου Νερού στο Αμυνταιο Φλώρινας την Κυριακή της αποκριας.  Στην μεγάλη παρέλαση των πεζοπορων τμημάτων και των αρμάτων κάθε χρόνο συμμετέχουν μικροί και μεγαλοι του χωριού αλλά και πεζοπορα τμήματα απο άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διαρκούν πέντε ημέρες οργανώνονται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και υποστηρίζονται από το Δήμο Αμυνταίου . Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παραδοσιακούς χορούς, χορό μεταμφιεσμένων, με αποκορύφωμα την παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων ομάδων την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί, στην τοποθεσία Πεύκα γίνεται το πέταγμα του χαρταετού με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας και την προσφορά τοπικών εδεσμάτων στους επισκέπτες. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ξινό Νερό έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια υπερτοπική σημασία, αφού ουσιαστικά πρόκειται για τις μοναδικές οργανωμένες καρναβαλικές δραστηριότητες στο Νομό Φλώρινας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)