ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Το Επιμελητήριο Φλώρινας στη προσπάθεια που καταβάλλει για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας & της ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου μας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη του πως μετά από επαφές και σχετική επιστολή τουΕλληνοιταλικού Επιμελητηρίου προς το Επιμελητήριό μας εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συνεργασίας μεταξύ της Ιταλικής Περιφέρειας Umbria (κυριότερες πόλεις Περούτζια, Τέρνι) με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και των αντίστοιχων Επιμελητηρίων, στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του περιβάλλοντος και της πανεπιστημιακής έρευνας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τα τοπικά προϊόντα διατροφής καθώς και για την ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος κ. Marco Dell Puppa του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου συμμετείχε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που έλαβε χώρα 12-14/12/2014 στη Φλώρινα, μέσα από το οποίο είχε την ευκαιρία να γνωρίσει να συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, να ανταλλάξει απόψεις με τους αρμόδιους φορείς και στη συνέχεια να μεταφέρει στην ιταλική πλευρά τις προθέσεις συνεργασίας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σ. Σαπαλίδης αφού ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας, από κοινού εκφράστηκε η επιθυμία συνεργασίας με την Ιταλική Περιφέρεια της Umbria.


Φλώρινα, 19-02-2015
Για το Επιμελητήριο Φλώρινας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)