ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ»

«Οι Κυρίες των λιμνών», ένα σύνθετο χοροθεατρικό δρώμενο που ψηλαφεί τη γυναικεία εμπειρία όπως αυτή αποτυπώνεται στην Τέχνη από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, παρουσιάστηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές και το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Τα ποιητικά κείμενα απήγγειλαν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Χλόη Μάντζαρη, ενώ το χορευτικό σκέλος της παράστασης εκτέλεσαν εκλεκτοί χορευτές του Χοροθεάτρου Ροές.
Η σκηνοθεσία ήταν της Σοφίας Σπυράτου, τα κοστούμια της Δάφνης Βαλέντε και η μουσική επιμέλεια του Αλέξανδρου Μάντζαρη.Εκ μέρους του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας, τους θεατές καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Νίκος Ταμουτσέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράσταση και στη σημασία που έχουν για την περιοχή και τον πολιτισμό γενικότερα παραστάσεις παρόμοιου βεληνεκούς.
Την παράσταση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι του Antique Drama Festival «Stobi».
Ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας εκφράζει τις πιο θερμές του ευχαριστίες προς τους θεατές της παράστασης, αλλά και προς τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο για την παραχώρηση της αίθουσας και την υλική υποστήριξη του.
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «New Prespas Festival: The Ladies of Prespas Lake» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Ελλάδας – πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας 2007 – 2013» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)