ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΓΚΟΛΝΑ "ΕΡΓΟΝ ΤΙΜΗΣ" ΕΝΝΙΑ ΕΞΕΧΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"(ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Εννιά  εξέχουσες προσωπικότητες της Φλώρινας επέλεξε η τελειόφοιτη του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών Φλώρινας Χριστίνα Γκολνα να ενσαρκωσει μέσα από τη γλυπτική της με τις προτομές τους να κοσμούν την αίθουσα του Φιλεκπαιδευτικού συλλόγου Φλώρινας ο Αριστοτέλης.
Η έκθεση της πτυχιακής με τίτλο έργον τιμής είναι αφιερωμένη στους  Θεόδωρο Βοσδου και Λαζαρο Μελλιο, οι οποίοι δεν είναι πια κοντά μας, που ο καθένας ξεχωριστά απο το δικό του χώρο προσέφερε πολλά στο πολιτισμό στη λαογραφία στην δημοσιογραφία και στην ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για την Ιστορία τα ήθη τα έθιμα τις παραδόσεις και τον πολιτισμό.Παρόν στην εκδήλωση και οι καλλιτέχνες Βαγγέλης Ταμουτσελης και Τάκης Μπεσσας που συγκινημενοι είδαν τους εαυτούς να στέκονται με υπερηφανια μέσα απο τη γλυπτική της κ.Γκολνα, η λαογράφος και συγγραφέας κ.Τσαμη και ο καθηγητής και συγγραφέας κ.Φωτιάδης.  Οι κ.Λιανης, Νικόλαος Μετρζος και Βούλα Πατουλιδου αποτέλεσαν και αυτοί έμπνευση για τη Χριστίνα Γκολνα για την προσφορά και το έργο τους στην ακριτικη Φλώρινα.
Λάζαρος Μελλιος

Θεόδωρος Βοσδου

Βούλα Πατουλιδου

κ.Φωτιάδης 

κα. Τσαμη

Τάκης Μπεσσας
Νικόλαος Μερτζος

Γιώργος Λιανης








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)